Home / / Salonorkest Spoom liet zich horen

Salonorkest Spoom liet zich horen

DALFSEN – Mochten de inwoners van Dalfsen het Salonorkest Spoom nog niet kennen, dan is dat na vorig weekend ongetwijfeld anders, want Spoom liet van zich horen.

Argeloze voorbijgangers die zich in de Prinsenstraat of de winkels aan de Wilhelminastraat bevonden, hoorden vanuit het niets een melodie ontstaan. Eerst door één instrument gespeeld, daarna door meer instrumentalisten van het salonorkest.

Vanuit het publiek sloten zich zangers aan. Leden van het 50+ popkoor Just for Fun droegen ook hun steentje bij. En zo werd gezamenlijk de ‘Dalfser Blues’ ten gehore gebracht. Die Blues eindigde met de oproep om toch vooral zondag naar theater De Stoomfabriek te komen, waar Spoom zijn toehoorders zou meenemen op een reis om de wereld in 80 minuten.

Zo’n 90 mensen reisden die zondag mee. Van Holland naar Duitsland, van Duitsland naar Wenen, Roemenië, Turkije, China, Alaska, Buenos Aires, en via Londen weer terug naar huis. Het werd een gevarieerde muzikale reis waarin Spoom veel van zichzelf kon laten horen.

Spelers en dirigent Roeland Robert bleken tevreden over het optreden. Maar ook het publiek was enthousiast over het programma én het niveau waarop door Spoom gemusiceerd werd. Dat Dalfsen een salonorkest heeft, was bij de Vrienden van Spoom al lang bekend. Maar vanaf dit weekend kan dat toch eigenlijk geen enkele Dalfsenaar meer ontgaan.

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.