Home / tweetpost / Rick: We zagen onze buren in de sauna

Rick: We zagen onze buren in de sauna

We zagen onze buren in de sauna. Het waren niet de mensen die naast ons wonen, maar schuin tegenover ons. Hij heet Alfons en zij heet Gerda. Nou ja, niet echt. Maar om privacyredenen noem ik ze hier even zo. Alfons en Gerda in de sauna. Het zou zo een stripboek kunnen zijn.

Ik heb Alfons de afgelopen weken veel gezien. Hij was vaak in zijn voortuin aan het werk. Soms wilde ik ook even onkruid plukken aan de voorkant van ons huis, maar dan bedacht ik me omdat ik Alfons zag staan. Ik heb niet altijd zin in dat geklets. Een voortuin netjes maken duurt ook altijd veel langer dan een achtertuin. Iedereen die langskomt maakt een praatje.

Ik dwaal af. We waren in de sauna. Mijn vrouw en ik. En daar waren dus ineens Alfons en Gerda. Zo had ik ze nog nooit gezien. In de voortuin heb je toch vaak net wat meer aan. Negeren was geen optie. We doen allemaal wel eens net of we iemand niet zien, maar in dit geval lukte dat echt niet. Het zou ook asociaal zijn. We zijn immers buren. Een praatje dan maar.

“Komen jullie hier vaker?” Die vraag stelde ik voor het laatst toen ik achttien was en een meisje probeerde te versieren in De Leeren Lampe. Alleen bleven de mensen nu wel staan. Alfons en Gerda kwamen hier inderdaad vaker. Sterker nog, ze waren fanatieke saunagangers. “Niets lekkerder dan even flink zweten”, aldus Alfons. Ik bleef hem recht in de ogen aankijken. Want dat hoort als je met elkaar praat.

Al met al bleek het dus een wonder dat we elkaar nooit eerder gezien hadden. Eigenlijk maar goed ook, want ik zie ze dan toch liever in de voortuin. Al kan het natuurlijk veel erger. Wat dat betreft zijn die badkledingdagen zo gek nog niet.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.