Home / / Rembrandt Nap van het Rijksmuseum naar het gemeentehuis Dalfsen

Rembrandt Nap van het Rijksmuseum naar het gemeentehuis Dalfsen

DALFSEN – Dalfsen heeft zijn eigen Rembrandt! Rembrandt Nap is een 11 jarige kunstenaar uit Dalfsen en tekent al heel lang. Hij zit in groep 8 van basisschool De Spiegel in Dalfsen. Het tekenen, het creatieve, heeft hij niet van een vreemde, want zijn over-opa en opa tekenden en poseerden in het verleden ook al.

Rembandt, de naam hoe toepasselijk gekozen, wil later graag striptekenaar of archeoloog worden. Zijn ‘carrière’ is goed begonnen. “Er kwam een oproep van het Rijksmuseum voorbij voor een tekenwedstrijd”, zegt hij. “Hierin werd opgeroepen om een tekening te maken waarbij de tekenaar geïnspireerd werd door naamgenoot Rembrandt van Rijn. Van de circa 9000 inzendingen uit binnen- en buitenland werd de jonge talentvolle Dalfsenaar samen met ongeveer 500 andere amateurkunstenaars uitgekozen. Hij mocht met zijn tekening ‘Man met glimlach’ in het Rijksmuseum exposeren bij de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’. ”

Ik werd uitgenodigd bij de bekendmaking”, vervolgt de nog jonge Rembrandt. “Mocht zelfs over de rode loper lopen. Te gek zeg! Ik had nooit gedacht dat ik bij die 500 uitgekozen tekeningen zou zitten en dat mijn tekening in het Rijksmuseum zou komen te hangen.” Dat kwam ook de gemeente Dalfsen ter ore en is daar natuurlijk best trots op. Aan de jonge Rembrandt werd gevraagd om nu met zijn tekening in het gemeentehuis te exposeren. Deze werd afgelopen donderdag door burgemeester Erica van Lente, in het bijzijn van zijn moeder, broertje en opa officieel onthuld. De tekening van Rembrandt hangt vanaf 26 september 2019 in de centrale hal van het gemeentehuis en is te bewonderen tijdens de openingstijden.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Bingo in het Pluscafé

DALFSEN – Op 24 oktober is er weer een bingo in het Pluscafe van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.