Home / / Jonge winnaar bij Provinciaal koersbaltoernooi in Dalfsen

Jonge winnaar bij Provinciaal koersbaltoernooi in Dalfsen

REGIO – Dat koersbal geen bezigheid is voor alleen maar ouderen (50+) en niet als ‘stoffig’ moet worden gezien, werd afgelopen woensdag opnieuw bewezen. De 27e editie van het jaarlijkse provinciaal koersbaltoernooi van Overijssel in Kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen werd namelijk gewonnen door ‘jonge knapen’ van de Katholieke PABO uit Zwolle.

Ook dit jaar kwamen er weer veertig teams in actie, afkomstig uit 26 plaatsen uit de gehele provincie Overijssel. Door een afzegging op het laatste moment kon de organisatie, door een team van Dalfsen en Lemelerveld samen te voegen, alsnog om 10.00 uur het startsein geven. In hal 1 van de Trefkoele aan de Ruigedoornstraat werden acht speelronden van elk maximaal veertig minuten afgewerkt. Aan het toernooi namen circa 300 spelers deel, elk team moest minimaal zes en mag maximaal acht spelers tellen. De wedstrijden werden gespeeld op vijftien vilten koersbalmatten, die door de verschillende verenigingen voor dit toernooi beschikbaar waren gesteld.

De prijsuitreiking van het ‘PKO-2019′, werd verzorgd door Antoon Sibelt. Hij had gedurende de afgelopen zestien jaar de administratie en wedstrijdleiding in handen van dit jaarlijkse toernooi. Hij werd samen met zijn echtgenote hiervoor in de bloemetjes gezet. De organisatie was deze keer in de vertrouwde handen van de werkgroep Provinciaal Koersbaltoernooi Overijssel, met vrijwilligers uit Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Wijhe, Zwartsluis en Zwolle. De wedstrijdleiding werd verzorgd door SportService Zwolle, een onafhankelijke commissie die sportevenementen organiseert.

Nadat alle punten bij elkaar waren opgeteld bleek dat twee teams alles hadden gewonnen en dus gelijk eindigde. Echter het gemiddelde van de Katholieke PABO uit Zwolle was net iets beter dan van team Dante 2 uit Ommen. De grote Trofee/wisselbeker ging dus mee naar Zwolle. Dante 2 eindigde op de tweede plek en de derde prijs ging team Vinkenhuurt 1. Voor drie teams was er helaas geen winst weggelegd. De Parkstede (Rijssen), Heino HKV en team Nieuwveld kwamen niet tot een winstpartij.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.