Home / / Poortier scoort met Klein Zilver op Vechtdalshow

Poortier scoort met Klein Zilver op Vechtdalshow

OMMEN – Met een Klein Zilver is Hendrikus Poortier van de Ommer Konijnen en Pluimveefokkers Vereniging (OKPV) tijdens de Open tentoonstelling van de Stichting Kleindieren Tentoonstelling Vechtdal, winnaar geworden in de categorie konijnen. “Een van de vele prachtige beestjes op een geweldige show”, zegt Jan Makkinga voorzitter van de OKPV over de Vechtdalshow, die recentelijk voor de 17e keer samen met Kleindierenvereniging Pels en Pluim uit Hardenberg werd gehouden.

“We hadden dit jaar ruim dertig dieren meer dan vorig jaar. Met een totaal aantal dieren van bijna zevenhonderd was het een topevenement”, meent Makkinga. Naast het grote aantal deelnemers, waaronder velen van de ruim zestig leden van de OKPV, was de voorzitter ook lovend over de opkomst van het publiek, dat in groten getale naar manage De Gulden Spoor in Hardenberg kwam, waar de show werd gehouden.

Naast een groot aantal konijnen waren er onder andere ook kleurrijke hoenders, sier- en watervogels, maar ook duiven en cavia’s te zien. Tijdens de tentoonstelling werd dit jaar onder andere ook de Provinciale Bondsshow van Overijssel en de districtshow van Zeldzame Oorspronkelijke Belgische Krielen (ZOBK) gehouden.

De gehele tentoonstelling werd omlijst met tal van activiteiten op het gebied van de kleindierensport en voor de kinderen was er onder meer een konijnenknuffelhoek aanwezig. Ook kon men meedoen aan een fotopuzzeltocht tussen de kooien. Al met al volop vermaak voor jong en oud. Speciaal voor de prijsuitreiking was Jan Derk Nijkamp, voorzitter Klein Dieren Liefhebbers Nederland naar de show gekomen. Hij prees de organisatie voor haar professionele opzet van het toernooi en de geweldige ambiance, waarin het geheel plaatsvond.

Tekst/Foto: Geke Lensen

Lees ook

Ontwerp Omgevingsvisie Dalfsen 1.0 nu in te zien

DALFSEN – Het eerste concept Omgevingsvisie van de gemeente Dalfsen is vanaf heden tot en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.