Home / / Politiek verwoord
 .

Politiek verwoord

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is D66 aan het woord:

D66 is al sinds 1981 actief in de lokale politiek in Ommen en al vanaf 1982 continu vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Ottie Drijber was lid van het eerste uur en begin 80’er jaren ook wethouder. Dat het D66 gedachtengoed diep geworteld is, bleek wel uit het feit dat haar helaas veel te vroeg overleden dochter, Antoinette Stegeman-Drijber ook acht jaar raadslid is geweest in Ommen.

Antoinette zette duurzaamheid op de politieke kaart. Natuur, milieu, energietransitie en dergelijke zijn onderwerpen die D66 na aan het hart liggen. Eén keer per jaar reikt D66 Vechtdal, de Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs uit aan een stichting of onderneming die zich onderscheidt op dit gebied.

Stikstof is een actueel onderwerp. Vanuit Den Haag leek het alsof alle boeren de helft van de veestapel moeten inleveren. D66 Ommen heeft een wat genuanceerdere visie dan Den Haag. Wij willen dat bij Natura 2000 gebieden, geen uitbreiding van stikstofuitstoot moet zijn en als er op vrijwillige basis mogelijkheden voor inkrimping van de veestapel mogelijk is, willen we dat stimuleren. Zo werkt dat binnen D66; je kunt als raadsfractie van mening verschillen met de kamerfractie, maar omdat we een afdeling zijn van een landelijke partij, kunnen wij de Haagse partijgenoten rechtstreeks aanspreken en de lokale belangen bespreken.

Vliegveld Lelystad is ook een heet onderwerp voor D66 in het Vechtdal. De D66 fracties Ommen, Hardenberg en Dalfsen hebben samen gelobbyd en actie gevoerd. Ons grote bezwaar is dat over onze mooie toeristische omgeving laagvliegroutes zouden komen. Dat is niet alleen schadelijk voor het milieu en leefbaarheid, maar ook voor onze recreatieondernemers die gasten ontvangen, die van de rust in Ommen komen genieten.

Ommen moet zijn gasten blijven koesteren. Zij zijn belangrijk voor onze lokale economie. D66 vindt dat we niet uit de pas moeten lopen ten opzichte van de omliggende gemeenten op het gebied van toeristenbelasting en winkelopeningstijden. Niet dat we de zondagopening verplicht willen stellen, maar als daar behoefte aan is, willen we het zeker niet tegenhouden. Een ondernemer weet toch zelf wel wanneer hij geld kan verdienen, laat hem dan zelf beslissen wanneer hij zijn bedrijf opent.

De ontvlechting van de BOH ziet D66 als een kans. In een kleine gemeente staan wij dicht bij onze inwoners en luisteren goed naar hetgeen er onder de inwoners leeft. Dat vertalen we in de raad met onze visie: Praktisch meedenken met beleid, constructief en gericht op milieu en een duurzame samenleving.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.