Home / / Penalty in blessuretijd doet Vilsteren de das om

Penalty in blessuretijd doet Vilsteren de das om

DEVENTER – Een strafschop in de extra tijd heeft Vilsteren afgelopen zondag de das omgedaan. De ploeg verloor met 2-1 van IJsselstreek.

IJsselstreek, een flamboyante volksclub, spelend in een klassiek tricot in de vaderlandse lievelingskleuren rood, wit en blauw. De tricolores zijn de competitie goed begonnen en hebben nog geen partij verloren. Vilsteren won een week eerder op de vertrouwde Molenesch van Wesepe. Dat geeft de burger moed en zo niet de burger, dan toch wel Dik Runherd, oefenmeester in Vilsterse dienst.

Runherd was na afloop een teleurgesteld man. “De 2-1 nederlaag was gezien het spel, met name voor rust, terecht. De manier waarop is uitermate zuur. We kunnen tot halverwege de schade beperkt houden. Na de onderbreking komen we steeds beter in de wedstrijd. Kort voor tijd maken we de gelijkmaker, maar gaan in blessuretijd alsnog de boot in na een discutabele strafschop tegen. Dat was een stevige domper, maar ik ben trots op mijn ploeg. Ze hebben tot het eind toe geknokt en gestreden tegen een zeer goed voetballende tegenstander.”

Met name Dizzy Mekking is een voortdurende plaag voor de equipe van Runherd. “Een handenbinder die echt een paar klassen hoger kan voetballen, mijns inziens.” Mekking is ook de indirecte oorzaak van de 1-0. De lastpak, gezien uit Vilsters perspectief, levert de voorzet waaruit Angelo Nooteboom scoort. Na de thee bijten de elf van Runherd zich vast in de wedstrijd en de tegenstander. Kort voor tijd breekt Wouter Mars op rechts uit, waarna Jelle Niens de gelijkmaker tegen de touwen knalt.

Diep in blessuretijd is Mekking weer eens aan het slalommen. Een, twee, drie man als etalagepoppen voorbij. Tot Lars Noordman ingrijpt, ‘tot hier en niet verder!’ Balartiest Mekking stuitert tegen de groene sprieten en arbiter Barbaros Zungur wijst naar de stip. Mitchell Kiffen laat vanaf elf meter uitblinker Stefan Hendriks kansloos, 2-1.

Stand 5F: Sallandia 5-15, Raalte 5-13 (20-6), IJsselstreek 5-13 (17-9), UD 5-10, Emst 4-9, Epse 5-8, Mariënheem 5-7, Terwolde 4-3 (8-13), Wissel 4-3 (6-13), Wesepe 5-3 (14-16), CCW ’16 5-3 (16-20), Vilsteren 5-3 (10-21), Go Ahead 3-1 en V en L 4-1.

Vilsteren speelt zondag tegen Mariënheem. De wedstrijd op sportcomplex de Molenesch begint om half drie.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.