Home / Nieuws / OZC wint en houdt koploper Hellendoorn in het vizier

OZC wint en houdt koploper Hellendoorn in het vizier

ALMELO – Bijblijven of eventjes de tweede viool spelen, dat was zo’n beetje de inzet van de clash tussen Oranje Nassau en OZC. Beide ploegen hadden de foutloze koploper Hellendoorn nog in het vizier en volgen op drie punten. De oranjehemden uit Almelo hadden daarbij het thuisvoordeel, de bezoekers uit Ommen een rugzak vol zelfvertrouwen na de onverwachte zege op het immer hoge ogen gooiende Bergentheim.

Onder de rook van het Polman stadion, dat tegenwoordig Erve Asito heet, verraste de equipe van trainer Martijn Berger positief. Voor de thee werd niet gescoord. Een kwartier na de onderbreking zette Martijn Deuten de geelhemden op een voordelige marge. De taak van rechtsback Nick Runhart is in eerste instantie doelpunten voorkomen. In Almelo liet de verdediger zien dat hij ook kan scoren. Oké, Berger schoof hem een linie door, maar toch! Het is halverwege bedrijf twee en OZC zit op rozen. Heel kort, want nauwelijks uitgejuicht maakt Thijs Hendriks er weer een wedstrijd van. Pas in de slotfase stelt Tom Simons de zege veilig (1-3).

“Het ging niet makkelijk, maar dat is gebruikelijk bij ons”, lichtte Berger toe. “Er zit veel voetbal bij ON in de ploeg. Na rust, tot aan de 0-1 hebben we het lastig. Keeper Mark Bennemeer sleept ons er in die fase doorheen. Dan valt de 0-2 en denk ik eindelijk rustig achterover, maar daar doen we niet aan. Toch zijn we na de 1-2 nauwelijks in problemen geraakt. Alleen die 1-3 valt wat mij betreft aan de late kant.”     

Stand 3D: Hellendoorn 5-15, De Esch 5-12 (13-6), OZC 5-12 (10-8), ON Almelo 5-9 (12-8), Bergentheim 5-9 (16-13), ASV ’56 5-8 (14-9), Wilhelminaschool 5-8 (6-5), SVVN 5-7,  Mariënberg 5-5, Voorwaarts 5-4, DES 5-3 (6-10), Kloosterhaar 5-3 (5-10) en Bruchterveld 5-0.

Zaterdag ontvangt OZC Voorwaarts uit Westerhaar. Het eerste fluitsignaal klinkt om half drie.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.