Home / / OZC-spits Rick-Jan de Groot de beul die Bergentheim velt

OZC-spits Rick-Jan de Groot de beul die Bergentheim velt

OMMEN – Al zes jaargangen achtereen slaagt Bergentheim er in een ticket voor de nacompetitie te pakken. Promotie werd door The Green Pride in de barrage geen enkele keer afgedwongen. Goed, 2019-2010, nieuwe ronde, nieuw kansen. De competitie is pril en je kunt er nog weinig van zeggen welke ploegen een rol van betekenis gaan spelen in 3D.

OZC revancheerde zich van de zaadpartij tegen Kloosterhaar en speelde een dijk van een eerste helft. “De beste van dit seizoen”, vond de geblesseerde Frank Jansen. Bergentheim werd drie kwartier lang zoek gespeeld. Oké, de bezoekers konden geen beroep doen op de gelouterde ordebewaker Chieljan Schuldink, maar Ronnie Hakkers is toch ook geen kleintje. Normaliter ruimt trainer Bert Snippe een plaatsje achter de spitsen in, nu moest de routinier de defensie leiden. Dat ging hem niet best af. Geelzwart sneed keer op keer als een heet mes door groene boter. Voordat Hakkers de poppetjes op de goede plaats had gezet, sloeg Rick-Jan de Groot voor de eerste keer toe. Wat een rust. Wat een klasse. Balletje aannemen, loeren en razendsnel binnenkantje voet het balletje in de hoek schuiven. Tom Simons en Jesse de Lange bezorgden op de vleugels hun cipiers handenvol werk. Het wachten was op 2-0, maar The Green Pride scoort makkelijk. Recht door het hart van de afweer werd Martijn Pouwels aangespeeld en die met een ‘stiffie’ doelman Bennemeer kansloos liet. Tegenvaller. Maar coach Martijn Berger moet genoten hebben van zijn ploeg. Alleen…, waar blijft die goal, de bevrijdende 2-1.

Pas een minuutje of tien voor rust. Een bal van Simons koerst richting penaltystip. En wat is de definitie van een echte spits? Juist! Die staat altijd op de goede plaats. Dat valt niet te leren, dat is instinct. Daar moet je een neus voor hebben. De Groot heeft zo’n neus. Pasje naar voren en knik, raak! De supporters van The Green Pride mopperen. Zo slecht zien ze het zelden. Na de onderbreking keert de hoop terug in de harten van de bezoekers uit Banthum. De equipe van Bert Snippe is veel beter bij de les en veel feller dan voor rust. OZC lijkt de rekening gepresenteerd te krijgen voor het nalaten de stand op te krikken. Slechts twee keer scoren uit vele kansen lijkt Berger en co op te breken. Nick Buitenhuis brengt de ploegen in evenwicht en het groene dadendrang dreigt de thuisclub te machtig te worden. Quentin Marsman en Stefan Schoemaker mogen van de bank en de laatste staat indirect aan de basis van de 3-2 zege. De invaller blijft verdediger Corné Roelofs op de hielen zitten. De linksback struikelt, omarmt de Derbystar en wil een vrije trap. Daar gaat hij niet over, het is arbiter Jan Klein Ganseij die beslist. Die ziet Schoemaker niets onreglementairs doen. Roelofs wel, die maakt hands. Tot grote woede van alles en iedereen die Bergentheim een warm hart toedraagt wijst de leidsman naar de stip. Een volstrekt logische beslissing. De Groot zit prima in de wedstrijd en ontfermt zich foutloos over dit karwei. Terwijl de puntspeler van geelzwart volkomen terecht wordt uitgeroepen tot ‘man van de wedstrijd’ valt trainer Snippe uit zijn rol en gaat tekeer tegen Klein Ganseij. Natuurlijk, voetbal is emotie, maar af en toe in de spiegel kijken kan geen kwaad.

Stand 3D: Hellendoorn 4-12, ON 4-9 (11-5), De Esch 4-9 (9-5), OZC 4-9 (7-7), ASV ’56 4-7 (12-7), Wilhelminaschool 4-7 (5-4), Bergentheim 4-6, AJC ’96 (4-4 (11-11), SVVN 4-4 (4-4), Mariënberg 4-4 (5-9), DES 4-3 (5-8), Voorwaarts 4-3 (4-7), Kloosterhaar 4-3 (5-9) en Bruchterveld 4-0.

Opstelling: Bennemeer; Runhart, Merjenburgh, Schuldink en Makkinga (78. Schoemaker); Deuten, Dunnewind (78. Marsman) en Tip; Simons, De Groot en De Lange.

Zaterdag reist OZC af naar sportcomplex Ossenkoppelerhoek in Almelo. Om 15.00 uur is Oranje Nassau de tegenstander.

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.