Home / / OZC bijt zich stuk op Kloosterhaar
 .

OZC bijt zich stuk op Kloosterhaar

KLOOSTERHAAR – Op sportpark De Polderhoek in grensdorp Kloosterhaar mocht OZC zaterdag de ongeslagen status verdedigen. Dat lukte allerminst: het eindigde in een 3-0 nederlaag.

De thuisclub stond na twee nederlagen nog op de nul. Aanvankelijk had het er alle schijn van dat het korps van Martijn Berger onbekommerd richting volgende halte op de ‘Stairway to Heaven’ koerste. Niets bleek minder waar. Bij afslag Kloosterhaar raakte OZC de route kwijt en belandde op de ‘Highway to Hell’.

In de openingsfase geen vuiltje aan de lucht. Erik Drenthen had na twee nederlagen meer het accent gelegd op het voorkomen van doelpunten, dan op het maken daarvan. Twee aanvallers moesten het doen voor de thuisclub. Linksback Wilmer Makkinga had geen directe tegenstander en een zee van ruimte voor zich. Trap aan die brommer en lepel voor dat ronde kreng.

In de twintigste minuut werd het overwicht uitgedrukt in klinkende munt. Makkinga stoomde door tot de achterlijn en legde perfect terug op de instormende Tom Simons. Teleurstelling verdreef even later de vreugde. Lijnrechter Ronnie Kikkert zag wat lang niet iedereen zag, buitenspel. Het vlagsignaal van de omstreden Kikkert werd door arbiter Van de Brug overgenomen.

Als Harm-Jan Tip even later goed wegdraait van Jarno Wind lijkt de weg naar doelman Op de Haar open. Wind test in de draai het textiel van Tip en ontvangt geel, waar rood misschien op zijn plaats was geweest. De slap genomen vrije trap van Simons wordt prooi voor Op de Haar. Daarna zakt het spelpeil. Precisie ontbreekt, passes komen niet meer aan en het balletje loopt niet lekker op het lange gras – vermoedelijk kampte de maaier met mankementen of was te hoog afgesteld.

Pal voor de onderbreking laat de thuisclub zich eindelijk zien. Libero Frank Merjenburgh gaat in de fout en Stan Ravenhorst profiteert. Het is de wereld op z’n kop en OZC gaat na de thee op zoek naar gerechtigheid. Jesse de Lange is dicht bij 1-1, maar de bal scheert net over. Na het openingskwartiertje zakt OZC naar een bedenkelijk niveau in het muggendorp. Berger vertoont zich vaker en vaker langs de lijn en loopt bepaalt niet te pochen. De oefenmeester van de geelzwarten krijgt zijn elftal niet in de vierde versnelling. Kloosterhaar koestert Ravenhorst, die vanuit een corner het thuispubliek voor de tweede keer laat juichen.

Invaller Rik-Jan de Groot mag zijn vakantiepondjes er nog even aflopen van Berger. OZC pompt. Kloosterhaar poetst. Geen doorkomen aan. Koggel knikt het leer nog een keer tegen de deklat en Simons heeft deze dag het vizier op onscherp. Met de 90 al een tijdje op het bord rondt Mark Boshove een uitbraak keurig af en sodemietert het tot vandaag ongeslagen OZC in mineur (3-0).

Opstelling: Bennemeer; Runhart, Merjenburgh, Ramon Schuldink en Makkinga; Erwin Schuldink (45. Marsman),Tip en Dunnewind (70. De Groot); De Lange (83. Schoemaker), Koggel en Simons.

Stand 3D: Hellendoorn 3-9, ASV ’57 3-6 (11-6), ON 3-6 (9-4), Bergentheim 3-6 (10-8), De Esch 3-6 (7-5), OZC 3-6 (4-5), AJC ’96 3-4 (9-8), Wilhelminaschool 3-4 (2-2), Mariënberg 3-4 (4-7), SVVN 3-3 (3-3), Kloosterhaar 3-3 (5-6), Voorwaarts (3-3 (4-5), DES 3-0 (2-8) en Bruchterveld 3-0 (2-10).

Zaterdag ontvangt OZC Bergentheim, aanvang 14.30 uur.

Verslag / foto’s: Willem Lampe

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.