Home / / OVC’21 struikelt bijna over DSC’65
 .

OVC’21 struikelt bijna over DSC’65

DALERVEEN – OVC’21 verslikte zich zondag bijna in DSC’65. De ploeg stond in Dalerveen met 2-0 achter, maar knokte zich terug tot 2-2.

DSC’65 eindigde een jaargang eerder nipt boven de streep. Zoals in de voorgaande vijf seizoensedities de club uit Dalerveen in de marge van de vierde klasse opereerde. OVC’21 liet tegen DVC’59 zien het scoren niet verleerd te zijn (0-5). DSC’65 mocht niet de bananenschil zijn waartegen de ploeg uit Ommen een uitglijer maakt.

Op een kil en winderig sportpark De Hoop kwamen de bezoekers met de schrik vrij. Het apatische begin werd de ploeg van Freek Goeree bijna fataal. In het gezelschap van trapvaste, blozende boerenzonen dat trainer Jordy Boer tot zijn beschikking heeft bevindt zich een zwarte parel. Mainel Korstam is eigenlijk nog een junior, maar zo krachtig en rap dat hij met de grote jongens mee mag doen.

“Hij kan hartstikke goed voetballen, maar heeft er niet altijd zin aan”, typeerde een thuissupporter de donkere flankspeler. Op die bewuste, sombere zesde van oktober had de rastaman er schik van. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hem door de slap ingrijpende defensie van OVC’21 weinig in de weg werd gelegd.

Er zijn nog geen vijf minuten gespeeld of Korstam doet voor het eerst van zich spreken. Het scorebord moet nog naar vijftien flitsen als de rappe dribbelaar de kakkerig ingrijpende, of herstel nauwelijks ingrijpende defensie weer voor schut zet. 2-0 achter tegen een superdefensief gezelschap, met, dat moet absoluut worden gezegd, een dijk van een doelwachter. Dennis Schiphorst Haalweide is lang, dun en atletisch. De ‘Kat van Dalerveen’ beseft dat alleen door keihard te knokken het kwaliteitsverschil kan worden gecompenseerd.

“Jullie hebben kwaliteit zat, alleen het scoren wil niet lukken hè”, grinnikt hij vilein richting een handvol balende aanhangers van OVC’21 achter zijn kist. Op slag van rust wordt de klasbak toch verslagen als Stefan Herbrink de bal voorgeeft en Robin de Wit als een havik invliegt en raak kopt.

Na de thee is het eenrichtingsverkeer richting het doel van Schiphorst Haalweide. De doelman rolt, plukt, stompt, duikt en is telkenmale de situatie meester. Wat ook keer op keer volgt is een lange peer naar voren, zoek het uit! Het afbraakvoetbal lijkt zich lange tijd te lonen. Tot vijf minuten voor tijd een schot van Wesley Haverkort wordt gekraakt. De Derbystar valt voor het de rechter van Leon Mulder, die van dichtbij eindelijk het net vindt. Toch nog een puntje, dik, dik en dikverdiend, maar o, o, o, wat heeft de equipe uit Ommen het zichzelf moeilijk gemaakt.

Opstelling: Scholman; Verbeek, Veldkamp (37. Van Haarlem, 47. Leuninge), Meijerink en Haverkort; Mulder, De Wit en Ter Burg; Herbrink, Schokker en Legebeke.

Let op: OVC’21 speelt niet zondag, maar zaterdag tegen Zwartemeerse Boys. De ontmoeting op Westbroek staat gepland om 17.00 uur.

Stand 4D: Sweel 2-6, KSC 3-6, Zwartemeerse Boys 2-4 (5-3), VIOS 2-4 (4-2), Titan 2-4 (6-5), OVC ’21 3-4, Bargeres 2-3 (2-2), Gasselternijveen 2-3 (2-3), DVC ’59 3-3, Sleen 2-2, Schoonebeek 3-2, DSC ’65 2-1 (3-4), EHS ’85 2-1 (2-4) en Balkbrug 2-0.

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.