Home / / OVC ’21 gedijt uitstekend bij kaarslicht

OVC ’21 gedijt uitstekend bij kaarslicht

OMMEN – EHS ’85 kwam ongetwijfeld met een voetbaltas vol zelfvertrouwen naar Ommen voor de avondwedstrijd tegen OVC ’21. De vertrouwelingen van de sympathieke Henk van Klinken stuurden DVC ’59 met een 7-0 nederlaag terug naar het aardappelland achter Emmen, Nieuw-Dordrecht om precies te zijn. De thuisclub wil graag een prijsje pakken dit seizoen, prominent meedraaien in het linkerrijtje en kwam met de schrik vrij in Sleen (2-3 winst). De vorige avondwedstrijd tegen Zwartemeerse Boys was in sportief opzicht een succes. Een herhaling voor de boys van Freek Goeree, of een dwaaltocht onder kunstlicht?

Niks daarvan de stijlbreuk van zondagmiddag naar zaterdagavond werd wederom een sportief succes. Het ging het gehele duel crescendo met de boys van Goeree. De galavoorstelling werd geopend door Dennis ter Burg. Een trap in de benen om van te watertanden. Doelman Azzouri keek slechts bewonderend toe hoe een streep van zo’n dertig meter afstand in de winkelhaak tot stilstand kwam. Wat een begin. De toeschouwers gingen er maar eens goed voor zitten. Of nee, staan, want de wedstrijd werd op de kunstmat bij kunstlicht gespeeld. De tribune en het hoofdveld omzoomd met reclameborden lagen er onbenut verloren bij deze avond.

Maar goed, de krachtmeting. Als Tyron Schokker doorzet en de afweer van Emmerhout de stuipen op het lijf jaagt, profiteert Stein Leuninge. Azzouri krijgt het leer niet lekker weg en Leuninge roeit bal snoeihard tegen de touwen. Met de pauze in aantocht stuurt Jeroen Legebeke Stefan Herbrink nog een keer op avontuur. De watervlugge aanvaller is iedereen te leep af, ook sluitpost Azzouri. 3-0, makkie dus? Nou nee. EHS ’85 voetbalde best aardig mee en de behendige Boy Mestemaker was keer op keer dreigend, maar verdedigend was het beneden de maat wat de Drenten in Ommen lieten zien. Als Herbrink na de hervatting á la Alberto Tomba aan het slalommen gaat en ook Azzouri verschalkt staakt het Drents verzet. 4-0, wedstrijd gespeeld. “Ik vond er in de tweede helft niks meer aan”, merkte de moeder van de aanvallende back Wesley Haverkort na afloop terecht op.

Het was ook geen wedstrijd meer. Meer een kwestie van de tijd volspelen. De 5-0 viel ook nog, nadat de bij vlagen ongrijpbare Herbrink het balletje goed meegaf in de loop van Tyron Schokker. Een spits wil scoren en Schokker vormt daarop geen uitzondering. Prima pot van de kant van de thuisclub, met als absolute uitblinker Dennis ter Burg, die zijn Adidasjes tot op de millimeter nauwkeurig had afgesteld en heerste op het middenrif als een vorst, soeverein en af en toe zelfs treiterend hautain.

OVC ’21 speelt zondag uit tegen Balkbrug. De wedstrijd op sportpark De Balk begint om 14.00 uur.

Opstelling: Scholman; Verstegen, Meijerink (60. Veldkamp), De Wit en Haverkort; Mulder (70. Fenijn), Legebeke en Ter Burg; Leuninge, Schokker en Herbrink (81. Siertsema).

Stand 4D pal na de wedstrijd OVC ’21-EHS ‘85: OVC ’21 6-13, Sweel 4-12, KSC 5-12, Titan 4-10, Zwartemeerse Boys 4-7, Gasselternijveen 4-6, DVC ’59 5-6, Schoonebeek 5-5, VIOS 4-4 (7-9), DSC ’65 4-4 (4-7), EHS ’85 5-4, Sleen 4-2 en Balkbrug 4-0.

Lees ook

Herman Boezelman 40 jaar in dienst bij Plastiform

(Advertorial) OMMEN – Afgelopen dinsdag 5 oktober was het 40 jaar geleden dat Herman Boezelman …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.