Home / / Optreden vrouwenkoor Sarabande in de serie landgoedconcerten

Optreden vrouwenkoor Sarabande in de serie landgoedconcerten

OMMEN/VILSTEREN – Op 13 oktober vindt het tweede concert in de serie Landgoedconcerten plaats. Ditmaal verzorgt het Vrouwenkoor Sarabande uit Ommen een optreden in de Willibrorduskerk in Vilsteren.

Sarabande is de naam van een even enthousiast als ambitieus koor van twintig vrouwen uit de ruime omgeving van Ommen en wordt geleid door dirigent Joan Jonkman. De repetities zijn wekelijks in de voormalige Dalfser synagoge.

Op het programma staan twee liederen van de Noorse componist Ola Gjeilo; het a capella Northern Lights en het begeleide Tundra. Dit laatste lied beschrijft het gebied rond het Noorse Geilo. Van de Britse componist Thomas B. Pitfield voert het koor het geestige A Sketchbook of Women uit. Hierin worden portretten van een aantal vrouwen beschreven. Ook staat Robert Schumann op het programma met zijn Gesänge für Frauenstimmen und Klavier op. 91. Henriëtte Prins (docent, uitvoerend musicus en dirigent) begeleidt het koor op de piano en verzorgt tevens een intermezzo. Eén programmapunt blijft nog een verrassing.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om in het Landgoedcentrum (Vilsterse Allee 1d, direkt bij de Willibrorduskerk) nog iets te drinken en na te praten bij het immer knapperend haardvuur. Sportievelingen kunnen voor of na het concert een wandeling maken op het Landgoed. Informatie over de uitgezette wandelroutes is verkrijgbaar in het Landgoedcentrum (zie www.landgoedvilsteren.nl).

Het concert begint om 15.00 uur en zal ongeveer een uur duren. De toegangsprijs bedraagt 10 euro per persoon, jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

Meer informatie over het koor is te vinden op de website: www.vrouwenkoorsarabande.nl

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.