Home / / Veel publiek bij opening insectenhotel in Dalfsen

Veel publiek bij opening insectenhotel in Dalfsen

DALFSEN – Onder grote belangstelling is zaterdagmiddag een insectenhotel geopend in de wijk Polhaar-Oost in Dalfsen. Het doel is om meer bewustwording te creëren van wat er groeit en bloeit in de wijk.

Meer educatie en een verbeterde kwaliteit van de leefomgeving staan hoog op de lijst van wensen van de projectgroep Groen van duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen in Dalfsen. Deze projectgroep bruist van ideeën met betrekking tot het realiseren van een beleef- en beweegroute in onder andere de wijk Polhaar-Oost.

Om dit te bereiken plantten aanwonenden onder grote belangstelling 1.000 bollen in het groen. Eveneens werden er twee insectenhotels, eigenhandig gemaakt door cliënten van Landjuweel De Hoeven, geplaatst en officieel geopend door wethouder Ruud van Leeuwen.

Van Leeuwen: “We weten allemaal dat insecten belangrijk zijn voor de voedselvoorziening en zo leveren we een duurzame bijdrage aan het leefgebied van de bijen in Overijssel.”

Mede dankzij de financiële steun van de Groene Loper, Nederland Zoemt en de Bijenbeweging Overijssel kon de projectgroep dit realiseren.

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

‘Knelpunten rond N35 groter dan gedacht’

Provincie wil actie vanuit Den Haag aangaande tracé tussen Wijthmen en Nijverdal REGIO – De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.