Home / / ‘One Sky One World’ in Ommen bevordert wereldvrede, gelijkheid en broederschap

‘One Sky One World’ in Ommen bevordert wereldvrede, gelijkheid en broederschap

OMMEN – Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober vindt voor de 34e keer ‘One sky One World’ plaats aan de Haven Oost in Ommen. Dit festival wordt gehouden in het kader van de mondiale vliegerdagen voor de wereldvrede.

De vliegers hebben allen een persoonlijke boodschap ter bevordering van de wereldvrede, gelijkheid en broederschap, ongeacht ras, status of religie. Door gebruik te maken van het multiculturele symbool van de vlieger en de oceaan van de lucht die we allemaal delen, ontstaat de erkenning en de vrijheid.

Riks Siemons doet al sinds het begin (1985) jaarlijks mee aan ‘One Sky One World’. Hij noemt de wereldvrede een nobel streven en vindt het een mooie uiting om daar middels de vliegers een veertje aan bij te dragen. De 75 jarige bevrijding van Ommen is daarnaast toepasselijk bij deze activiteit dit jaar.

Op dit kleinschalige festival komen diverse vliegeraars uit binnen- en buitenland om hun veelal zelfgemaakte vliegers op te laten ter bevordering van de wereldvrede. Stichting Space Art is initiator van het eerste en enige Vliegermuseum in Nederland (sinds 2012) en organisator van ‘One Sky One World’ in Ommen. Siemons vliegert al sinds zijn prille jeugd en heeft inmiddels een heel museum vol met veelal zelfgemaakte vliegers en met vliegers van internationale (gast)exposanten.

Tijdens ‘One Sky One World’ zijn er diverse activiteiten, zoals workshops vlieger maken, Landart en vliegeren met kleine en grotere vliegers. Op de zaterdagavond is er bij gunstig weer ‘verlicht’ vliegeren en de expositie in het vliegermuseum is voorzien van mooie verlichting, zodat het geheel een bijzondere uitstraling krijgt. De toegang tot het festival en het museum zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.space-art.nl.

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.