Home / / ‘Ommense veteranen verdienen alle aandacht’

‘Ommense veteranen verdienen alle aandacht’

Burgemeester Vroomen wil veteranen ook betrekken bij viering 75 jaar vrijheid

OMMEN – De gemeente Ommen telt er zo’n tachtig in totaal, veteranen van alle leeftijden. Iets minder dan de helft daarvan kwam recentelijk bijeen in het Veteranen Ontmoeting Centrum Vechtdal (VOC). “Een hele mooie bijeenkomst, die ongetwijfeld een vervolg krijgt”, zegt burgemeester Hans Vroomen.

De burgervader heeft naar eigen zeggen heel veel respect en waardering voor veteranen. Hij acht een voorziening voor deze specifieke doelgroep van groot belang en beijvert zich intensief voor meer onderling contact. Omdat Ommen geen eigen voorziening voor veteranen kent, nodigde de burgemeester eind vorig jaar alle veteranen uit voor een ontmoeting op het gemeentehuis.

“Het was een geanimeerde bijeenkomst en toen aan het eind van de avond de vraag werd gesteld wie zich zou willen inzetten voor de Ommense veteranen heb ik mijn vinger opgestoken”, vertelt Wiecher Venema. De nu 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ommen was ooit beroepsmilitair en is in die periode onder andere op missie geweest in Szrebrenica. “Ik heb er aardig wat ellende gezien en besloot na vijf jaar het burgerleven weer op te pakken”, vertelt hij.

Tekst/Foto: Geke Lensen

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.