Home / / Lampie: Ome Henk

Lampie: Ome Henk

Hè, hè, …even uitpuffen. Met de fiets richting bostheater valt niet mee. Zeker het laatste stuk niet. De top is in zicht, maar o, o, o, wat zwaar! Tandje terug.

Respect voor Roglic, Kruijswijk en Dumoulin. Wat een vak, wielrenner. Je zou je fiets zo het ravijn in flikkeren. Kom op hé, ik laat me de gek niet aansteken. Ik wacht wel op de lijnbus. Maar goed, eenmaal boven is het weldadig rusten aan de bovenkant van het amfitheater. Even tot bezinning komen. In mijn uppie. Rust en stilte om me heen. Alleen zo’n dom koerende houtduif. Sodemieter op. Geen optreden vandaag. Geen sterveling te bekennen.

Bijna nooit kom ik hier zonder reden. Nu wel. Wanneer ik hier kom, zijn er toffe gigs van De Dijk, de Kik en Edwin Evers, die zorgen voor flinke toeloop. O ja, en niet te vergeten het festival Into the Wild. Met Tricklebolt, die heerlijke herrieschoppers uit Lemele. Geef me een biertje en raggende gitaren en mijn dag kan niet kapot. Als vrijwilliger draag ik een kiezelsteentje bij door wat flauwekul te schrijven, toegangskaartjes te scannen of mensen naar een toffe parkeerplek te dirigeren. Soms wordt me een plastic zak in handen geduwd, om na afloop even de trappen op en af te gaan op zoek naar achtergebleven rotzooi.

Geen punt. Als echte spoorman in NS tempo. Niet snel, wel secuur. Een piepkleine bijdrage die verbleekt bij de inzet van de opperorganisatoren en de supervrijwilligers. Er zit er altijd wel eentje tussen die extra in het oog springt. Henk Dankelman bijvoorbeeld. Een dubbele dienst vanwege een dreigend tekort aan parkeerwachten? Henkie lost het op. De Tarzan onder de vrijwilligers. Hikjes doemen altijd op het laatste moment op. Grof geschut was nodig om palen in de grond te heisteren. Het item kwam ter sprake en de blikken richten zich op Henk. En ja hoor, “Henk…, hoe laat kun je morgenvroeg.”

Eigenlijk moet ik ophouden, want een gewaarschuwd mens telt voor twee. Een vinger aan een klauw die rauw, maar eerlijk werk verried, ging in mijn richting, “denk d’r umme Lampie, gien geschrief”. Jammer. Maar als de timmerman dicteert, kun je hier beter nota van nemen en het niet slechts voor kennisgeving aannemen. Is Henk parkeerwacht en word je met je auto links van de boom gedirigeerd, dan doe je er verstandig aan die aanwijzing op te volgen. Niet denken, och, rechts van de boom kan ook. Henk is niet van de fijn besnaarde, dan wel politiek correcte teksten en niet iedereen kan daar even goed tegen.

Niet voordat de laatste heilige koe de parkeerplaats heeft verlaten, pakt Henk zijn stalen ros, om boven aan de berg te genieten van een welverdiend biertje. Het glas nog niet aan de lippen of lolbroeken verbasteren zijn achternaam tot Drankelman. Het bostheater heeft veel plezier en profijt bij de onbaatzuchtige inzet van deze knuffelbeer. De Zwarte Cross heeft Tante Rikie als uithangbord, Bostheater Ommen heeft met Ome Henk een onbenut, maar waanzinnig boegbeeld onder haar vleugels!

Lees ook

Raadslid Olst-Wijhe verhuist naar Ommen en sluit zich aan bij de LPO

OMMEN – Ron de Wit, momenteel raadslid in de gemeente Olst-Wijhe, verhuist per 1 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.