Home / / Nordic Walking lessen voor fitte volwassen en vitale ouderen

Nordic Walking lessen voor fitte volwassen en vitale ouderen

NIEUWLEUSEN – Op woensdag 16 oktober start Saam Welzijn met Nordic Walking lessen. Deze lessen worden gegeven door bevoegd Nordic Walking docent, Ina Linthorst. De lessen duren 45 minuten en na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken.

Deelnemers dienen zelf stokken aan te schaffen. De kosten zijn 37,50 euro per zes lessen en naar behoefte kunnen de lessen worden uitgebreid. De lessen vangen aan om 9.15 uur voor De Spil (de eerste proefles is gratis). Aanmelden (verplicht) kan bij Saam Welzijn; 0529 482121 of via: info@saamwelzijn.nl

Nordic Walking is in 1997 in Finland ontstaan als trainingsvorm omdat langlaufers ook in de zomer wilden trainen. Rond 2003 zijn in Nederland de eerste Nordic Walking trainers opgeleid en het lopen met stokken heeft inmiddels veel Europese landen bereikt. Nordic Walking is een aantal jaren een echte hype geweest, maar ook tegenwoordig zijn er nog veel mensen die deze sport beoefenen. Het is een intensieve manier om je lichaam te trainen tijdens het lopen. Door het gebruik van de juiste techniek en goede Nordic Walking stokken kunnen de conditie en het uithoudingsvermogen sterk worden verbeterd. Het is belangrijk dat Nordic Walking met de juiste techniek wordt uitgevoerd. Niet alleen voorkomt dit blessures, maar bij een juist uitgevoerde techniek wordt ook een zo hoog mogelijk rendement uit de inspanningen behaald.

Waarom Nordic Walking?

Naast de voordelen die sportief wandelen heeft, heeft Nordic Walking nog meer te bieden. Nordic Walking zorgt ervoor dat het wandelen effectiever wordt doordat de rug-, schouder- en armspieren tijdens het wandelen intensief worden gebruikt. In vergelijking met sportief wandelen is het energiegebruik gemiddeld 20% hoger. De belasting op het hart-longsysteem neemt toe, terwijl de zwaarte van de training niet toeneemt. Het uiteindelijke resultaat is dat een training effectiever wordt, zonder dat de belasting op de gewrichten, de rug en benen toeneemt. Net als sportief wandelen kan Nordic Walking door iedereen beoefend worden, waar en met wie je maar wilt.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.