Home / / Nieuw fietspontje over de Vecht komt bij Varsen

Nieuw fietspontje over de Vecht komt bij Varsen

OMMEN – De gemeente Ommen laat met ingang van volgend jaar in de Vecht bij Varsen een fietspontje varen. Het pontje verbindt de buurtschap Varsen met de Vilsterseweg op landgoed Vilsteren.

Het pontje komt te liggen bij erve Dunnewind waar Simone Koggel onder de naam Vechtdalhoeve haar nieuwe koesafari gaat vestigen. De kosten met inbegrip van de fietspadaansluiting wordt totaal geraamd op 235.000 euro. Hiervan kan de gemeente 50.000 euro aan subsidie ontvangen van de provincie.

De eigen financiering blijft derhalve op 185.000 euro. Voor het beheer en onderhoud wordt het bedrag van 15.000 euro per jaar opgenomen in de begroting. Burgemeester en wethouders vragen aan de gemeenteraad het benodigde geld beschikbaar te stellen in de begroting.

Met de ontwikkelaar van locatie Erve Dunnewind is de gemeente in gesprek over een rol voor deze in het dagelijks beheer (toezicht) en winterstalling van het pontje. Ook met plaatselijk belang Varsen en plaatselijk belang Vilsteren is de gemeente in gesprek. Rederij Peters heeft plannen hier een aanlegplaats voor een rondvaartboot te realiseren. Als de gemeenteraad hiermee akkoord gaat wil de gemeente het pontje in de zomer van 2020 in gebruik nemen.

Foto: Het pontje bij Dalfsen

Lees ook

Herman Boezelman 40 jaar in dienst bij Plastiform

(Advertorial) OMMEN – Afgelopen dinsdag 5 oktober was het 40 jaar geleden dat Herman Boezelman …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.