Home / / Natuurontdekmarkt met presentatie vogelboek ‘Fogul’ voor kleuters

Natuurontdekmarkt met presentatie vogelboek ‘Fogul’ voor kleuters

DALFSEN – Op 12 oktober wordt van 10.00 tot 16.00 uur een natuurontdekmarkt met een boekpresentatie georganiseerd bij de Westermolen in Dalfsen. Een mooie kans voor volwassenen en kinderen om van dichtbij mee te maken wat de natuur en met name vogels ons te bieden hebben.

Het verhaal begon met een bezoek aan een bezoekerscentrum van Natuur Monumenten. Daar was geen vogelboek te vinden voor de peuters en kleuters. Maar jonge kinderen zijn slim en kunnen veel meer leren dan bijvoorbeeld alleen de boerderijdieren. Wanneer zij van jongs af aan oog krijgen voor het verschil in vogels, hun omgeving en alles wat zich in de natuur afspeelt, hoe fijner dat is.

Plaatsgenoot Heleen Goutbeek is daarom aan de slag gegaan met tekeningen voor het prentenboek ‘Fogul’, speciaal voor kleuters. Atty van Lenteren heeft de tekst geschreven, waardoor het ook een fijn voorleesboek is geworden.

Tijdens deze markt is er o.a. een stand van IVN, de natuurgids Gerrit Houtschild en de uilenringer Han Bouman (met opgezette uilen en braakballen). Kinderen kunnen onder andere deelnemen aan een workshop van kinderatelier de Kunst Keuken. Op deze dag ‘vliegt ook het boek Fogul uit’. Iedereen is van harte welkom!

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.