Home / / ‘Mooi Plat!’ ‘t ni’je woord’nbukien van Ni’jluus’n

‘Mooi Plat!’ ‘t ni’je woord’nbukien van Ni’jluus’n

NI’JLUUS”N – Wi’j neugt oe graag uut veur ’t feestelijk gebeur’n op 18 oktober. Dan vindt om 16.00 uur in het Grand Café van Kulturhus De Spil te Nieuwleusen de boekpresentatie plaats van ‘Mooi Plat!’ met woorden en gezegdes in het dialect van Nieuwleusen met bovendien spelen, rijmpjes, opzegversjes, voeding en gebruiken.

Een prachtig boek samengesteld door Aartje Schoemaker in het dialect van Nieuwleusen. Het boek wordt uitgegeven door de historische vereniging ‘Ni’jluus’n van Vrogger’ en de inkomsten komen ten goede aan de vereniging. Het eerste exemplaar van het boek ‘Mooi Plat!’ zal worden overhandigd aan burgemeester Erica van Lente. De zanggroep Olde Lieties kump het gebeur’n opluuster’n met ’t Ni’jluus’ns Lietien en āndre dialectvarsies en Aartje les ’n kört verhaaltien en ‘n sprokien veur. Wi’j zoll’n ’t barre mooi viend’n aj koomt.

Een ieder die de taal van Nieuwleusen een warm hart toedraagt is van harte welkom bij de presentatie. Het boek is na de presentatie verkrijgbaar in museum Palthehof en de boekhandels in Nieuwleusen voor 12,50 euro. Tijdens de presentatie kan het boek voor 10 euro worden aangeschaft.

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.