Home / / Boek van de week: Moederdag

Boek van de week: Moederdag

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Moederdag’ van Nele Neuhaus. 

Theodor Reifenrath is een nogal onaangename man, alleen zijn buurmeisje heeft veel contact met hem en weet ook veel van zijn dagelijkse gang van zaken. Als Theo door de krantenbezorger dood wordt aangetroffen is zij een bron van informatie voor rechercheur Pia Sander. Het eerste waar het meisje naar vraagt is hoe het met de oude hond van Theo gaat. Omdat die nog niet gezien is worden het grote oude huis, eens was het een klooster, en het terrein uitgekamd.

Niet veel later wordt in de kennel de hond gevonden. Doodgehongerd, het beest heeft in zijn wanhoop nog geprobeerd een gat in de vloer te maken. Bij nader onderzoek vinden de agenten onder de kennel menselijke resten, drie vrouwenlichamen worden opgegraven.

Profiler
Een heel team wordt bij de politie opgetuigd. Hoofd van de recherche Oliver von Bodenstein haalt er zelfs een profiler bij. Al snel komen ze tot de overtuiging dat ze met een seriemoordenaar te maken hebben, jarenlang is er rond Moederdag een vrouw verdwenen en in veel van deze vermissingszaken was de modus operandi van de dader hetzelfde.

Het leven van Theo Reifenrath wordt uitgepluisd, hij en zijn vrouw hadden jarenlang pleegkinderen in huis. Voor het oog van de wereld ging dat prachtig maar achter de voordeur was er veel leed. Moeten de onderzoekers in deze richting zoeken? Of zien ze iets over het hoofd en ligt het motief niet in het verleden van de dader?

Fiona
Parallel aan de speurtocht loopt het verhaal van de Zwitserse twintiger Fiona. Na het overlijden van haar moeder ontdekt ze dat ze illegaal geadopteerd is. Pienter als ze is komt ze al redelijk snel achter de identiteit van haar biologische moeder. Haar zoektocht brengt haar naar Duitsland, daar lijkt haar speurwerk te stokken en staat ze op het punt het op te geven. Ze waagt er nog een allerlaatste poging aan, een schot in het duister, die haar duur komt te staan.

Meeslepend
‘Moederdag’ is een spannende psychologische thriller, Neuhaus neemt echter wel de tijd om karakters en omstandigheden te introduceren. Dat geeft je al snel het gevoel het team en de locaties te kennen. Bovendien weet ze het verhaal op een boeiende en meeslepende manier te vertellen, het doet ergens wel denken aan Ruth Rendell maar dan in Duitsland gesitueerd.

Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl.

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week? Ga dan naar boekvandeweek.blogspot.nl of de Facebookpagina.

Lees ook

Nieuw in Ommen: ontmoetingscentrum voor mensen met (lichte) geheugenproblemen

OMMEN – Op maandag 7 februari vindt de opening plaats van een nieuw ontmoetingscentrum in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.