Home / tweetpost / Loon naar werken voor USV in Loon

Loon naar werken voor USV in Loon

NIEUWLEUSEN – USV heeft zondagmiddag in een zeer spannende wedstrijd de drie punten meegenomen tegen Leo in Loon: 0-1.

Vanaf het beginsignaal bleek dat het team van Yves Heskamp alle neuzen dezelfde kant op had staan. In de eerste tien minuten creëerde USV wat kleine kansen, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp. Na een klein kwartiertje nam de thuisploeg de touwtjes wat meer in handen.

Maar de beste kansen bleven voor USV. Via messcherpe uitvallen bleven de blauwwitten gevaarlijk. Dit leidde in de 26e minuut tot de verdiende voorsprong voor USV. Het was Leon Kooiker die na een machtige sprint de bal op maat voorgaf, waarna de prima meegelopen spits Chiel de Weerd koel afrondde. Na dit doelpunt nam de druk van de thuisploeg toe. Zeker vanuit standaardsituaties wist het voor gevaar te zorgen. Maar keeper Scheper was weer scherp als vanouds. Eenmaal werd hij geklopt, maar toen haalde Niek Hamers de bal van de lijn.

Na de hervatting golfde het spel als een dolle heen en weer. Aan beide kanten volgden de gevaarlijke momenten voor de goals elkaar in een razend tempo op. Alleen al in de 56e minuut pareerde de goalie een fraai afstandsschot van Roy Kuiers, redde Martijn Scheper 1 op 1, werd de lat geraakt en mikte Leon Kooiker de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Ook daarna creëerde beide partijen volop kansen en het is een raadsel dat er niet meer werd gescoord. Martijn Scheper redde miraculeus met de voet, terwijl aan de andere kant Max Schaeffer alleen voor de keeper de verlossende 0-2 net niet verzilverde. Eindstand 0-1.

Al met al verdiende USV de overwinning op grond van de kansen, maar had Leo gezien de inzet misschien ook wel een puntje verdiend. Zondag speelt USV om 14.00 uur thuis tegen het 100-jarige Asser Boys.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.