Home / / Licht op groen voor vernieuwing streekmuseum Ommen

Licht op groen voor vernieuwing streekmuseum Ommen

OMMEN – Als de gemeenteraad eind deze maand instemt met de begroting 2020 kan het licht op groen voor vernieuwing van het streekmuseum tot een Cultuurhistorisch Centrum (CCO). Tegelijk is er dan ruimte voor een Toeristisch Informatie Punt (TIP) in het CCO. Uit de gemeentelijke begroting blijkt dat een eerste financiering is gevonden door een deel van de huidige subsidie aan de CCO te kapitaliseren tot een bedrag van 150.000 euro incidenteel. Maar nu de definitieve plannen bekend zijn wordt voorgesteld dit terug te draaien en de gehele subsidie van 11.000 euro te kapitaliseren tot een bedrag van 440.000 euro om de nieuwbouw mogelijk te maken. Dit bedrag is gebaseerd op een afschrijvingstermijn van 40 jaar voor nieuwbouw van het streekmuseum.

De uitbreiding van het museum met daarin ook onderdak voor de historische tak van de vereniging staat sinds 2016 hoog op het verlanglijstje van het CCO, toen het Streekmuseum en de Historische kring (HKO) samen op zijn gegaan in één vereniging. Uit de cijfers blijkt dat de energiekosten voor het multifunctioneel gebouw Carrousel dit jaar 10.000 euro hoger uitvallen dan begroot. Het verbruik van de sporthal ligt 7.000 euro hoger, doordat de electra-aansluiting voor de nieuwbouw op het netwerk van de bestaande sporthal was aangesloten. Inmiddels heeft de nieuwe sporthal een eigen aansluiting. De electrakosten voor het kantoor vallen 3.000 euro hoger uit omdat het verbruik hoger is dan vorig jaar. Als verklaring wordt hiervoor gegeven de lagere zonuren en daarmee een lagere opbrengst van de zonnepanelen en ook een hoger verbruik.

De uitgaven voor zwembad Carrousel voor het dagelijks onderhoud zullen naar verwachting 18.000 euro hoger uitpakken. Het onderhoud aan de brandblusinstallatie valt dit jaar hoger uit. Het legionella beheer op deze installatie en de koud waterinstallatie vergen de nodige inspanning om dit onder controle te krijgen. In het kader van gezondheid en veiligheid zijn naar aanleiding van onderzoeken aanpassingen aan de klimaatinstallaties uitgevoerd om zodoende het werkklimaat in de zwemzaal te verbeteren. Daarnaast zijn een aantal gebouwaanpassingen zoals het leidingwerk van de blowers, onderhoud c.v.-installatie en diverse storingen de oorzaak van deze overschrijding.

 

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.