Home / / Lezing over Hildegard van Bingen

Lezing over Hildegard van Bingen

OMMEN – Op 9 oktober houdt René Huyskes met zijn kenmerkend enthousiasme een lezing over Hildegard van Bingen. Als een oudtestamentische profetes trok Hildegard van leer tegen hen die misstanden veroorzaakten.

De kern van haar boodschap was het holistisch mens- en wereldbeeld dat ze schetste, waarbij alles met elkaar verbonden was. Ondanks het feit dat ze in haar tijd een beroemdheid was, is de kennis uit haar boeken zo’n 800 jaar praktisch verborgen gebleven.

De lezing vindt plaats in Parochiecentrum Sint Brigitta kerk, N. Bögelstraat 1. ( links van de kerk) en begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.15 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden.

Lees ook

Schaatsteam uit Nieuwleusen schaatst 200 kilometer voor Stichting Red een Kind

Alternatieve Elfstedentocht in nieuwe tenues NIEUWLEUSEN – Schaatsteam Hoekman-RVS gaat op 28 januari 2020 meedoen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.