Home / tweetpost / Kwartje valt de goede kant op voor OVC ’21

Kwartje valt de goede kant op voor OVC ’21

SLEEN – Elf jaargangen lang wist Sleen de broek op te houden in de derde klasse. Tot afgelopen seizoen een roemloze degradatie het gevolg was. In de nieuwe omgeving moet de club van trainer Bart Otten nog kleur krijgen. Met twee magere remises op het conto hebben de roodhemen nog geen gang. OVC ’21 zette op de eigen nieuwe kunstmat Zwartemeerse Boys betrekkelijk eenvoudig aan de kant. Hoe verging het de brigade van Freek Goeree op echt gras, in het Land van de reuzen Ellert en Brammert.  

Mazzel? Mwoah, dat voert te ver. Maar OVC ’21 was de gelukkigste in Sleen, daar waren de zelfverklaarde voetbalprofessoren het wel over eens. Ergens halverwege het tweede bedrijf liet oersupporter Johan Ronde zich ontvallen, “wie scoort wint”. Het voert te ver om de barbier in ruste profetische gaven toe te dichten, maar hij kreeg wel gelijk. Voor de thee had Sleen een optisch overwicht, terwijl de bezoekers uit Ommen een paar keer vanuit de omschakeling dreigend opdoken voor doelman Veuger. De eerste keer dat dit gebeurde was gelijk bingo.

De core business van Robin Meijerink is het voorkomen van doelpunten. Deze keer was de robuuste verdediger na een vrije trap naar voren geslopen, niemand die hem opving. Richard Eising ondernam een vermetele poging en dat kwam niet slecht uit. Via het been van de rechtsback caramboleerde de Derbystar achter doelman Veuger. Sleen was vooral vanuit spelhervattingen gevaarlijk. Elke keer paradeerde het robuuste, centrale duo Dekker en Ruinemans richting front, als de hedendaagse vertolking van de streekhelden Ellert en Brammert. Binnen het halve uur leidde dat twee keer tot klinkende munt. Eerst schoot Ruinemans vanuit een ouderwetse scrimmage raak en even later was Arjan Goeree trefzeker.

In het hart van OVC ’21 staat Leon Mulder. Een bedrijvig baasje. Snel en lichtvoetig. Wesley Haverkort ziet zijn vlijtige maatje de vijandelijke zestien binnen vliegen en slingert het speeltuig voor. Mulder komt in de mangel bij de ‘lantaarnpalen’ Dekker en Ruinemans. De lichtvoetige OVC’er hapt gras. De ingreep is wat al te enthousiast volgens arbiter Vree Egberts. Een schril fluitsignaal wordt gevolgd door een resolute vingerwijzing naar de fatale stip. Meijerink pakt als captain zijn verantwoording en laat dit buitenkansje niet ontglippen.

2-2 halverwege. Na de thee is het meer bikkelen dan voetballen. De slotfase breekt aan zonder dat er zich grote kansen voordoen. Zo hier en daar klinkt langs de kant berusting door Nou ja, 2-2 kan. Maar dan laat Leon Mulder zijn moeder, vader en broer glimmen van trots. Jochie toch! Balletje vanaf de zijkant. Even controleren en met een fraaie krul verdwijnt de bal over de vergeefs grabbelende Veuger in de touwen. Niet veel later fluit Vree Egberts de partij tot een eind. Goed, het zat mee, maar de blauwe duivels van Goeree hebben er knetterhard voor gestreden.  

Opstelling: Scholman; Verbeek (68. Veldkamp), Meijerink, De Wit en Haverkort; Mensinga (59. Maurice Mulder), Leon Mulder en Ter Burg; Herbrink, (63. Leuninge), Schokker en Legebeke.

Stand 4D: Sweel 4-12, KSC 5-12, Titan 4-10, OVC ’21 5-10, Zwartemeerse Boys 4-7, Gasselternijveen 4-6, DVC ’59 5-6, Schoonebeek 5-5, EHS ’85 4-4 (9-7), VIOS 4-4 (7-9), DSC ’65 4-4 (4-7), Sleen 4-2 en Balkbrug 4-0.

Let op, OVC ’21 speelt op zaterdagavond tegen EHS ’85. De wedstrijd begint om half acht. 

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.