Home / / Kunst kijken voor en tijdens de herfstvakantie

Kunst kijken voor en tijdens de herfstvakantie

OMMEN – In de periode rond de herfstvakantie van 5 t/m 26 oktober, is er het evenement Kijk op Kunst in Ommen. In het centrum van Ommen presenteren diverse kunstenaars uit het Vechtdal zich in de opgemaakte etalages van verschillende winkels. Dit evenement zal op 4 oktober feestelijk worden ingeluid door burgemeester Hans Vroomen.

Dit jaar hebben tweeënvijftig winkeliers hun etalage en winkel beschikbaar gesteld om samen met evenzoveel kunstenaars een gevarieerd kunstaanbod te presenteren. Dit herfstevenement is voor het publiek de gelegenheid om kennis te maken met diverse kunstvormen zoals beelden, schilderijen, keramiek en houtsnijwerk. Kijk op Kunst wordt georganiseerd door de Stichting Vechtdalkunsten, een stichting waarbij een honderd kunstenaars zijn aangesloten.

Het publiek mag uit alle presentaties de beste kiezen. Om het publiek te verleiden een stem uit te brengen op de meest aansprekende etalage, wordt er onder de inzendingen een kunstwerk van Frieda Waanders verloot. Op vrijdag 4 oktober om 17.00 uur wordt het startsein gegeven. Deze gebeurtenis vindt plaats in het informatiecentrum, Kerkplein 12 in Ommen. Van de winkels met deelnemende kunstenaars is een flyer samengesteld, hierin staat de plattegrond van Ommen met een overzicht van de deelnemende winkels.

De flyers zijn onder andere bij de deelnemende winkeliers (herkenbaar aan een deurposter) beschikbaar. Deze is ook te downloaden via www.vechtdalkunsten.nl.

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.