Home / / Kinderen van basisschool De Zaaier ondergedompeld in toneelwereld

Kinderen van basisschool De Zaaier ondergedompeld in toneelwereld

NIEUWLEUSEN – Klaar? Actie! De afgelopen weken zijn de kinderen van groep 6 van basisschool De Zaaier druk bezig geweest met toneelspelen. Het project werd afgesloten met een eigen gemaakte toneelfilm.

Het begon allemaal in de klas met het begrijpen van een aantal begrippen uit de toneelwereld zoals ‘acteur’ en ‘regisseur’. Gedurende de weken die volgden werden allerlei (drama)oefeningen en spellen gedaan in combinatie met de Kanjertraining om de kinderen te laten wennen aan het durven spelen voor een publiek. Voor sommigen was het de lust van hun leven, anderen vonden het toch best spannend.

In Theater de Stoomfabriek in Dalfsen kregen de kinderen ook les van een echte dramadocent en hebben ze een week later de voorstelling ‘Tour de Fien’ gezien. Voor de eindopdracht moesten de leerlingen een eigen toneelstuk maken. Creativiteit, overleggen, samenwerken, acteren, oefenen en ook filmen. Alle toneelstukken zijn door de kinderen zelf gefilmd en gemonteerd tot een toneelfilm. Tenslotte zijn deze films in de klas bekeken en is er een korte recensie over geschreven. Als afsluiting werden de ouders uitgenodigd om de films te bekijken, waarmee een mooi project kon worden afgesloten met een groot applaus.

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.