Home / / Kinderen kunnen zich maximaal ontwikkelen op ODC de Elzenhoek

Kinderen kunnen zich maximaal ontwikkelen op ODC de Elzenhoek

OMMEN – In Ommen staat de Elzenhoek. Een orthopedagogisch dagcentrum van de Baalderborg Groep voor kinderen die extra zorg nodig hebben. Deze kinderen hebben een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De Elzenhoek adviseert ouders en begeleidt de kinderen.

Binnen ademt het gebouw rust en ruimte. De verschillende ruimtes zijn zorgvuldig afgestemd op wat de kinderen in een bepaalde groep wel of juist niet fijn vinden.Er is een snoezelruimte, een gymzaal, therapieruimtes, belevingstuin en aangepast spelmateriaal.

De kinderen worden gestimuleerd op lichamelijk, communicatief, sociaal en emotioneel gebied. Dat begint al ‘s morgens vroeg wanneer de kinderen opgehaald worden door een bus met vaste busbegeleider en chauffeur. De busbegeleider brengt de kinderen naar zijn/haar eigen groep, waar de dag begint met spel op de groep, fysiotherapie, gym, ergotherapie of muziek. Op de Elzenhoek bundelen de verschillende deskundige medewerkers hun krachten zodat de kinderen, in samenspraak met ouders, zich zo maximaal mogelijk kunnen ontwikkelen.

Lees ook

Ontwerp Omgevingsvisie Dalfsen 1.0 nu in te zien

DALFSEN – Het eerste concept Omgevingsvisie van de gemeente Dalfsen is vanaf heden tot en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.