Home / / Feest bij Scouting Dalfsen: Jan de Roo krijgt ‘oneindige lustrumteken’

Feest bij Scouting Dalfsen: Jan de Roo krijgt ‘oneindige lustrumteken’

DALFSEN – Bij Scouting Dalfsen was er afgelopen zaterdag een bijzonder feestje. Het komt niet veel voor, maar hier is iemand ondertussen zestig jaar lid van Scouting. Om die reden werd Jan de Roo gehuldigd door de directeur van Scouting Nederland.

Op 5-jarige leeftijd is Jan als Welp lid geworden van Scouting. Als jeugdlid groeide hij door naar leiding en later kwam hij in het bestuur van meerdere groepen. Dit was nog allemaal buiten Dalfsen, want in zijn tijd bestond de Scouting in Dalfsen nog niet.

Na de oprichting van de Scouting in Dalfsen heeft Jan altijd een actieve rol gespeeld. Hij mocht graag een speltak op de rit houden met zijn Scoutinghart. Dit deed hij met zijn levenservaring die hij onder meer opdeed in zijn tijd bij de politie en jeugdzorg. Al die inzet krijgt nog steeds veel lof van de groep uit Dalfsen. Vanwege zijn gezondheid doet Jan het nu iets rustiger aan, maar weggaan bij de groep is nog geen optie.

Nietsvermoedend kwam Jan afgelopen zaterdag naar het clubhuis in Dalfsen. Hij dacht dat er een vrijwilligersavond was. Wat Jan niet wist is dat deze avond geheel in het teken stond van hemzelf. Na een korte inleiding had Jan door dat alle lof deze avond naar hem ging. Hij was zichtbaar onder de indruk en had nooit verwacht dat de waardering voor hem zo groot was.

Binnen Scouting heeft hij het ‘oneindige lustrumteken’ gekregen. Na het 50-jarige lustrumteken is dat het huldigingsteken. Deze werd hem uitgereikt door de directeur van Scouting Nederland die speciaal voor deze avond was afgereisd om dit bijzondere moment mee te maken.

Foto: Johan Bokma

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.