Home / / Verenigingsavond van Historische vereniging Ni’jluusn

Verenigingsavond van Historische vereniging Ni’jluusn

NIEUWLEUSEN – Op 21 oktober is er een verenigingsavond van de Historische vereniging Ni’jluusn van vrogger. Deze avond staat in het teken van 75 jaar vrijheid.

Chris Hoogendoorn vertelt deze avond hoe hem in 2018 een oud sigarendoosje werd toevertrouwd, met daarin de laatste schamele bezittingen van een Joods gezin dat in Nieuwkoop ondergedoken is geweest. De vraag is natuurlijk: Hoe is het dit gezin vergaan en zijn er nog familieleden te vinden om het doosje te overhandigen?

Aan de hand van beelden van foto’s en documenten vertelt Chris Hoogendoorn over zijn speurtocht van het afgelopen anderhalf jaar en de verbinding die hij daarbij vond tussen Rotterdam, Nieuwkoop en Nieuwleusen.

Zijn speurtocht maakte veel duidelijk, maar er zijn ook nog steeds vragen. Daarom wil Chris de aanwezigen deze avond graag betrekken bij zijn speurtocht. Wellicht zijn er nog mensen die informatie kunnen leveren. Tijdens een muzikaal intermezzo brengt de tenor Pieter Jaap Idema twee Jiddische liederen en een lied van Schubert ten gehore. Hij wordt begeleid door Hilga Noorman op de piano.

De bijeenkomst vindt plaats in de zaal van de Ontmoetingskerk. De avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur en iedereen is welkom. Entree 5 euro, voor leden van de vereniging is de lezing gratis.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.