Home / / Grote opkomst bij Vechtdaldag in Dalfsen

Grote opkomst bij Vechtdaldag in Dalfsen

DNA van Dalfsen decor voor Vechtdaldag

DALFSEN – Net als de voorgaande jaren, is de Vechtdaldag weer goed bezocht. Circa 200 betrokkenen verzamelden zich vrijdag bij het gemeentehuis in Dalfsen. Bestuurders, ondernemers, maar ook bewoners die zich betrokken voelen bij het prachtige Vechtdal.

De Vechtdaldag is een jaarlijks terugkerend evenement op een wisselende locatie in het Vechtdal. Dit keer vanuit Dalfsen. Mooie aanleiding om het DNA van Dalfsen goed te belichten. Verhalenverteller Stan Fritschy wist Dalfsen als schilderij tot leven te brengen. Voor de deelnemers een goede opwarmer om aansluitend te genieten van één van de vele fiets-, wandel- of bootexcursies door het Vechtdal. Onderweg was er veel oog voor de verschillende ontwikkelingen bij ondernemers uit het gebied.

Voorafgaand aan de excursies is gedeputeerde Bert Boerman in het zonnetje gezet. “Als boegbeeld van Ruimte voor de Vecht heb je maar liefst elf jaar lang vele projecten van de grond getrokken”, lichtte Alwin te Rietstap toe, als nieuwe voorzitter van Ruimte voor de Vecht.

“De komende jaren liggen er in het Vechtdal flinke opgaven op het gebied van klimaat, energie, natuurontwikkeling en verduurzaming van de landbouw. Maar dat betekent tegelijkertijd ook dat zich nieuwe kansen gaan voordoen, bijvoorbeeld op het gebied van beleving, maar ook nieuwe verdienmodellen en innovatie. Daar moeten we samen vol op inzetten. Dan kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan onze maatschappelijke doelen en tegelijkertijd zorgen voor een sociaaleconomische impuls voor het gebied.”

Bert Boerman bekrachtigt het pleidooi van de nieuwe voorzitter: “Als Vechtdal hebben we al eerder laten zien dat we veel goede resultaten kunnen boeken, doordat we in dit gebied gewend zijn om onze krachten te bundelen. Blijf samenwerken en bewaak vooral ook de waterveiligheid en verdrogingsrisico’s. Droge voeten en voldoende schoon water zijn van belang voor natuur, landbouw en welzijn. Bovendien kunnen we met een slimme integrale aanpak ook zorgen dat we kunnen genieten van onze prachtige omgeving, als inwoner én als recreant.”

Foto: Johan Bokma

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.