Home / / Geen winnaar bij OZC tegen Voorwaarts

Geen winnaar bij OZC tegen Voorwaarts

OMMEN – Na de knappe overwinning tegen het technisch vaardige Oranje Nassau, wachtte OZC een op papier eenvoudiger klusje. Het ooit zo machtige Voorwaarts uit Westerhaar speelt in krachtige, fel oranje shirts. Overdrachtelijk gezien moet het team van trainer Tim Nijzink nog kleur krijgen. Met slechts vier puntjes op het conto is het schielijk achterom kijken. Sprokkelen geblazen om van de fatale posities te blijven. Het clubcredo ‘sempre avanti’ doet gezien de matige prestaties tot nu toe wat hoogdravend aan, maar ach, het is maar een etiketje. Voor OZC was het zaak om in het spoor te blijven van koploper Hellendoorn. Voorwaarts mag niet de bananenschil zijn waar de ploeg van Martijn Berger over uitglijdt.

Achteraf kun je stellen, halve uitglijer. De wedstrijd kreeg geen winnaar en met die uitslag kan de supportersschare wel leven, zowel die van het thuisfront als de meegereisde aanhang uit Westerhaar.

Het wil nog niet vlotten bij de oranjehemden uit Twenterand. De terugkeer van ‘verloren zoon’ en spelmaker Bernd Bove, na een uitstapje in Vriezenveen bij DOS ’37, levert nog niet het gewenste effect op. OZC doet het gewoon erg goed en moet in het spoor zien te blijven van koploper Hellendoorn. Rassupporter en ‘suikeroom’ Bertus Dunnewind hield het na wat aandringen op een 3-1 zege. Een voorspelling ingegeven door wens en minder door profetische gaven, naar later blijkt.
Voorwaarts begon gretig op Westbroek. Al in de eerste minuut zet Tim Harms Mauro Slatius voor Mark Bennemeer, maar die hoeft niets anders te doen dan de een ‘niets aan de hand’ gebaar te maken. Slatius schiet gehaast voorlangs. “Hij is razendsnel, maar niet rustig genoeg voor de goal”, merkt een Voorwaarts-supporter hoofdschuddend op. Tom Simons is dat wel, wanneer hij attent reageert op een steekbal en de afweer van Oranje zicht geeft op zijn rugnummer 17. Doelman Berghuis komt als een speer uit, maar de grote teen van Simons is een fractie eerder. Hobbel, hobbel, hobbel, een streling tegen het net en de 1-0 verschijnt op het scorebord. Daarna is het gapen langs de lijn. OZC wil verzorgd opbouwen. Van Schuldink, naar Merjenburgh en dan weer terug op doelman Bennemeer. En retour. Weinig tot geen gang. Gaap! Hallo jongens, vandaag nog?

Na rust wordt het al snel weer een wedstrijd, wanneer Bennemeer zwijnt bij een inzet van Tim Harms, maar kansloos is als de oude, maar geslepen vos Gert Dogger de van het aluminium terugkerende Derbystar tegen de touwen werkt. Even later prikt Lars Dunnewind de bal op Simons. De millenium-kid is niet zelfzuchtig en gunt Rick-Jan de Groot de treffer. Het is de witte indiaan van Voorwaarts, Yannick Boertje, die met zijn uitschuifbenen een zeker lijkende treffer voorkomt. In de slotfase gaan beide ploegen op jacht naar een niet verdiende, maar zwaar gewenste overwinning. Een derde treffer blijft uit op Westbroek. In de 1-1 komt geen verandering.

Zaterdag speelt OZC in Losser tegen AJC ‘96. Aanvang 15.00 uur.

Opstelling: Bennemeer; Runhart, Merjenburgh, Schuldink en Makkinga (45. Schoemaker, 66. Koggel); Deuten, Dunnewind (81. Marsman) en Tip; Simons, De Groot en De Lange.

Stand 3D: Hellendoorn 6-16, De Esch 6-15, OZC 6-13, ON Almelo 6-12 (17-9), Bergentheim 6-12 (18-13), ASV ’56 6-8 (15-14), SVVN 6-8 (8-7), Mariënberg 6-8 (10-11), Wilhelminaschool 6-8 (6-7), Voorwaarts 6-5, AJC ’96 6-4, DES 6-3 (6-12), Bruchterveld 6-3 (9-17) en Kloosterhaar 5-3 (6-14).

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.