Home / / Beelden uit Zimbabwe centraal tijdens Fairtrade Week

Beelden uit Zimbabwe centraal tijdens Fairtrade Week

DALFSEN – In de Fairtrade Week zet Wereldwinkel Dalfsen de beelden van Amandla uit Zimbabwe in de schijnwerpers. Amandla betekent ‘kracht, vermogen tot’ en dit is precies waar het bedrijf voor staat: Mensen in hun kracht laten staan en groeien.

Het eerste doel is om achtergestelde kunstenaars uit Zimbabwe toegang te verschaffen tot de Nederlandse markt. Het tweede doel is om rechtstreeks te handelen met beeldhouwers om tussenhandel te vermijden. Vaak worden de beelden gemaakt door een echtpaar, waarbij de man het beeldhouwwerk doet en de vrouw de fijnere afwerking. Amandla streeft ernaar de vrouw rechtstreeks uit te betalen en niet via haar echtgenoot. Het onafhankelijker maken van de kunstenaarsvrouwen is dan ook het derde doel.

Pas tientallen jaren geleden werd in Zimbabwe ontdekt dat serpentijnsteen prima basismateriaal is voor het maken van beelden. Op diverse locaties in Zimbabwe ligt serpentijn dicht aan de oppervlakte. De steen wordt in brokstukken van verschillende grootte uitgehakt. Een ton steen bevat gemiddeld 50 brokstukken voor figuren van circa 30 cm. Tot en met zaterdag 2 november is er in de winkel een ruime collectie van Amandla te zien en te koop.

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.