Eerste podium Loes Adegeest bij landelijke marathon

DALFSEN / AMSTERDAM – Op de Jaap Edenbaan in Amsterdam wist Loes Adegeest uit Dalfsen zaterdagavond met een groepje van drie jonge rijdsters te ontsnappen aan het peloton en zo een podiumplaats veilig te stellen.

Op deze immer sfeervol verlichte, laatste volledig open ijsbaan van ons land laten de drie topdivisiedames van de Stokvisdennen meteen zien dat ze er zin in hebben. Adegeest gaat vanaf de start naar voren en rijdt ook even op kop, niet lang daarna gevolgd door Pien Keulstra van A6.nl en Chantal Hendriks van Mastermind.

Meerdere keren lijkt er een kopgroep weg te komen, meestal met een van de drie erbij. Hendriks gaat nog een keer achter Carien Kleibeuker aan en dan zijn er opeens elf weg, met veel favorieten. Ook die worden echter bijgehaald, net als later Keulstra nog een keer. Met ongeveer 52 van de 80 ronden te gaan weten Beau Wagemaker, Marijke Groenewoud en Adegeest wel weg te blijven. Al gauw hebben ze een voorsprong van 150 meter, terwijl het peloton soms inloopt, maar dan weer wacht.

Even later ziet de kopgroep de staart van het peloton en zakken de ploegen van de drie neo-senioren keurig af om ze op te halen. Het peloton blijft onrustig, waarbij Hendriks nog een keer een gat dichtrijdt voor het peloton.

Met nog zo’n 23 ronden te gaan, komen Ziuz en A6.nl op kop om zo het peloton te controleren. Na 73 ronden klinkt de bel voor het peloton, waarna Irene Schouten de massasprint wint. Het drietal rijdt de wedstrijd uit in rondjes van 40 seconden, waarbij Adegeest zich niet meer mengt in de sprint, die gewonnen wordt door de snelle Groenewoud.

Bij de dit jaar nieuwe beloftendivisie voor de dames wordt Senior-B Eva Riemersma-van Rheenen 42e, neo-senior Anke Breunis, net als Adegeest schaatsend voor Smit Consultancy, moest na negentien ronden de wedstrijd verlaten. Mart Nijhoff, ook neo-senior en aan zijn tweede jaar bij de beloften begonnen, wordt in de laatste wedstrijd van de avond 63e.

Foto: Alberta Breunis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.