Home / / ‘Eerste lijnszorg gaat helemaal veranderen’

‘Eerste lijnszorg gaat helemaal veranderen’

Huisarts Paul Habets spreekt op infobijeenkomst KBO-PCOB

OMMEN – “De bijeenkomst is door ons opgezet, maar bestemd voor iedereen, want het onderwerp gaat ons allemaal aan.” Dat zegt Frans Bouwers, bestuurslid van de Ouderenbond KBO-PCOB (Katholieke Ouderen Bond en Protestants Christelijke Ouderen Bond) over de informatieavond op dinsdag 29 oktober in zalencentrum De Kern aan de Bouwstraat 23. Aanvang 20.00 uur.

Een informatieavond waarbij huisarts Paul Habets gastspreker is. Hij geeft een toelichting op het nut en de noodzaak van het in aanbouw zijnde nieuwe gezondheidscentrum in het voormalige politiebureau aan de Chevalleraustraat, waar meerdere disciplines, waaronder bijvoorbeeld fysiotherapie, onderdak krijgen.

Dubbele vergrijzing

Ook zal de huisarts tijdens de informatiebijeenkomst aandacht besteden aan de toenemende vergrijzing en de beroepsbevolking, die de komende decennia alleen maar afneemt. “In Ommen is momenteel 34% van de bevolking 65+. Dit percentage stijgt tot 47% in 2040. Tegelijk daalt het aantal werkenden in die periode naar 53%. Feitelijk een dubbele vergrijzing, die er aankomt, waar met het nieuwe gezondheidscentrum al op ingespeeld wordt. Uiteindelijk betreft het een geheel nieuwe opzet van de eerste lijnszorg”, meent Bouwers.

Robotisering

Vanwege de verschillende disciplines noemt hij het nieuwe gezondheidscentrum ‘een klein vooruitgeschoven ziekenhuisje’. “Het is belangrijk dat mensen zich realiseren dat er flinke veranderingen op komst zijn, dat de huisarts van vroeger niet meer bestaat.” Huisarts Habets zal in dit verband bijvoorbeeld ook ingaan op robotisering in de zorg. “Je kunt het allemaal wel niet willen, maar het is onontkoombaar. De wereld ziet er over twintig jaar heel anders uit dan nu”, stelt Bouwers. Hij hoopt dat velen naar de informatiebijeenkomst komen en zich op de hoogte stellen wat de toekomst in dit verband voor haar in petto heeft. “Zodat men niet verrast wordt als het eenmaal zover is”, aldus de belangenbehartiger van de Ouderenbond.

Tekst: Geke Lensen

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.