Home / / Een energieneutraal Ommen

Een energieneutraal Ommen

OMMEN – Op maandagavond 14 oktober vindt de inspiratiebijeenkomst ‘Ommen energieneutraal’ plaats. De bijeenkomst wordt gehouden bij Camping de Koeksebelt, Zwolseweg 13 in Ommen.

Het programma begint om 19.45 uur. De bijeenkomst is een initiatief van enkele lokale energie-initiatieven in samenwerking met de gemeente Ommen. Zij willen samen met de inwoners, lokale organisaties en bedrijven stappen zetten naar een energieneutraal en duurzamer Ommen. “Deze eerste bijeenkomst inspireren we mensen met enkele succesvolle praktijkverhalen. Verder inventariseren we de wensen en ideeën over energiebesparing en duurzame energieopwekking, onder de aanwezigen. Dat kunnen grote en kleine ideeën zijn”, aldus Gerard Rietman van Duurzaam Vilsteren.

“Mogelijk zijn er meer bewoners die met dezelfde plannen rondlopen. Door samenwerking en de juiste ondersteuning te bieden hopen we zo meer energieprojecten te realiseren die bijdragen aan een energieneutraal Ommen. We zijn in Vilsteren onder andere actief met de collectieve aanleg van zonnepanelen, daar profiteert de samenleving van. In Ommen en enkele andere kernen zijn helaas nog geen lokale energie-initiatieven actief. Het zou geweldig zijn als enkele mensen samen met de lokale bewoners een energieproject starten of zich bij een bestaand lokaal initiatief aansluiten. We hopen dat deze avond enkele concrete ideeën gaat opleveren waar we mee aan de slag kunnen. Denk aan een energiebesparingsactie in de buurt of het realiseren van een collectief zonnepanelenproject.”

Iedereen die actief een bijdrage wil leveren aan de energietransitie in de gemeente Ommen is van harte welkom. Belangstellenden kunnen zich opgeven via energieloket.ommen@ommen.nl en ontvangen dan het programma.

Foto: R.Feijen

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.