Home / / Echtpaar Westerman – Nijland 65 jaar getrouwd

Echtpaar Westerman – Nijland 65 jaar getrouwd

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week waren Egbert (door velen Ep genoemd) Westerman en Klaasje Nijland vijfenzestig jaar getrouwd. Het feest werd samen met de familie en met kennissen gevierd bij café de Viersprong in Nieuwleusen.

Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens het jaarlijkse Oranjefeest in Nieuwleusen. “Er was toen nog een andere jongen die een ‘oogje’ op mij had”, zegt Klaasje met een twinkeling in haar ogen. “Maar ik vond Egbert leuker.” Het echtpaar kreeg vier kinderen, twee zoons en twee dochters. Een zoon echter, is ruim 15 jaar geleden overleden. Zij hebben zes kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Burgemeester Erica van Lente kwam het briljanten echtpaar thuis feliciteren. Egbert, inmiddels 89 jaar, komt uit een gezin van acht kinderen. Allen werden geboren op een boerderij aan het Westerveen in Nieuwleusen. Na de lagere school werkte hij eerst thuis op de boerderij en koos daarna voor het beroep van elektricien. Egbert ging aan de slag bij Radio Westerman en het gezin verhuisde daardoor naar de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen.

Het echtpaar woont na enige verbouwing en met lift, nu nog steeds boven de winkel van Electro World Westerman in Nieuwleusen. Klaasje (87) werd geboren aan het Westeinde in Nieuwleusen. Zij werkte vele jaren als gezinshulp. Zij mag graag lezen en kreeg recentelijk van haar kinderen een IPad. “Ja daar zal ik mee aan de slag moeten”, zegt ze lachend. “Ik weet niet of mij dat lukt.” Het echtpaar gaat niet veel meer uit, vooral het lopen bemoeilijkt dat. Met hulp van thuiszorg en vooral met de hulp van de kinderen wonen ze nog wel geheel zelfstandig.

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.