Home / / Echtpaar Weis-Van Lenthe 65 jaar getrouwd

Echtpaar Weis-Van Lenthe 65 jaar getrouwd

DALFSEN – Afgelopen zondag waren Bats Weis en Mina van Lenthe, woonachtig in Rechteren, 65 jaar getrouwd. Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen kwam maandag bij het echtpaar thuis de felicitatie namens de gemeente overbrengen.

Zij kwam uit Rechteren en hij uit Oudleusen. De Vecht was de scheidslijn, maar dat was geen barrière voor de liefde. “In het weekeinde was de Vechtstroom, nu Mooirivier geheten, een ontmoetingspunt voor jongeren en daar hebben we elkaar ontmoet”, zegt Bats Weis.

Weis werd geboren in de Vinkenbuurt bij Ommen, waar zijn moeder bij zijn geboorte overleed. Hij groeide op in Oudleusen bij opa en oma en de familie Van Eldik, die in hetzelfde huis woonden. Na de lagere school werkte Bats bij enkele boeren en ruim tien jaar lang bij de Coöperatieve Landbouwvereniging in Dalfsen.

In 1963 betrokken zij samen een boerderij in Nieuwleusen. In 1973 vond de verhuizing naar Rechteren plaats en in 2003 betrok het echtpaar de huidige woning in De Uithoek, waar zij ondanks de grote tuin nog steeds naar grote tevredenheid wonen.

“Wij doen alles nog zelf en voor eventueel groot snoeiwerk huren wij iemand in”, zegt Bats. Bats verzorgde circa tien jaar voor de Onderlinge Friesland de paardenverzekering. Mina komt uit een gezin van twaalf kinderen. Helaas zijn haar broers en zussen inmiddels allemaal overleden. “Sommigen zelfs al op jonge leeftijd”, zegt zij. Mina ging na de lagere school naar de huishoudschool en werkte vervolgens bij een aantal mensen in de huishouding. Mina bezocht graag de gymnastiek in de Trefkoele en volgt nu nog de fitness bij Balans in Dalfsen.

Beide hebben als hobby toch wel de grote tuin en vooral dieren. Paarden was hun grote liefhebberij en zij hadden vele jaren kleinvee, voornamelijk schapen. Het echtpaar kreeg twee dochters, heeft zes kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Het echtpaar beschikt nog over een goede gezondheid en geniet dagelijks van de mooie natuur in hun omgeving. Locoburgemeester Ruud van Leeuwen kwam het echtpaar afgelopen maandag thuis feliciteren met hun briljanten huwelijk. Het feest werd met kinderen en kleinkinderen en met familie, kennissen en buren gevierd.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.