Home / / Echtpaar Peters-Oegema uit Dalfsen zestig jaar getrouwd

Echtpaar Peters-Oegema uit Dalfsen zestig jaar getrouwd

DALFSEN – Afgelopen week was het zestig jaar geleden dat Anton Peters en Hilly Oegema elkaar het jawoord gaven. Anton werd geboren in Zwolle en ging na de lagere school aan het werk bij de firma Eshuis in Dalfsen, gelijktijdig volgde hij in Zutphen de opleiding tot letterzetter.

Hij werkte ruim 18 jaar in Dalfsen, vervolgens ruim een jaar bij Boom Pers in Meppel en daarna circa 20 jaar bij drukkerij Tulp in Zwolle. Met veertig werkzame dienstjaren op zak is hij op 55-jarige leeftijd gestopt. Anton is zeer actief in het vrijwilligerswerk. Hij was onder meer samen met zijn echtgenote jarenlang actief als ouderling/diaken in de Gereformeerde Kerk Pleijendal en al meer dan dertig jaar bij de Historische Kring Dalfsen; genealogie heeft zijn voorkeur. Momenteel verzorgt hij nog steeds alle postzaken rond de HKD.

Hilly werd geboren in Zwollekerspel, bezocht na de lagere school de huishoudschool in Dalfsen en volgde daarna de opleiding gezinsverzorging in Amsterdam. Zij werkte na haar opleiding vele jaren in de verzorging. Na hun huwelijk zorgde zij voor het gezin en was vele jaren bestuurslid van woonzorgcentrum Rosengaerde. Zij is lid van Passage en Hulda, een vrouwen kerkelijke gespreksgroep. Waar zij veel plezier aan beleefde was het schrijven van een boek over haar familie, dat de titel meekreeg: ‘Een heel Köppeltien’.

“Wij waren met tien kinderen thuis en hadden een rijke geschiedenis en dat heb ik in boekvorm vastgelegd. Het was wel veel onderzoekswerk, de computer was er nog niet, eerst werd alles opgeschreven en daarna op een typemachine uitgewerkt”, zegt zij. Het diamanten echtpaar (beide 83), woont nog geheel zelfstandig en de gezondheid is nog wel redelijk goed te noemen.

Bijzonder is wel dat het echtpaar al zestig jaar onder hetzelfde dak woont aan de Westerstraat. Zij hebben vier kinderen, twee zoons en twee dochters, zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Tijdens het feest bij Grand Café De Fabriek bracht muziekvereniging Excelsior het diamanten echtpaar tot hun verrassing een serenade. “Hadden de kinderen geregeld”, zeggen beide lachend. Burgemeester Erica van Lente kwam het paar afgelopen vrijdagmiddag thuis feliciteren.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.