Home / / Echtpaar Brandwacht-Anbergen 60 jaar getrouwd

Echtpaar Brandwacht-Anbergen 60 jaar getrouwd

DALFSEN – Eind juli was de officiële datum, maar door omstandigheden werd pas afgelopen zaterdag door Henk Brandwacht (85) en Greet Anbergen (81) gevierd dat zij zestig jaar waren getrouwd.

Henk, van geboorte Ommenaar, werkte na de lagere school bijna zijn hele leven in de bakkerij. Eerst in Ommen bij bakkerij Jutten, vervolgens bij bakkerij Woolthuis in Zwolle en daarna ruim 25 jaar bij de firma Frijling banket in Dalfsen. Henk is een bezige bij en is altijd in de weer, onder meer als vrijwilliger bij de voetbal, tafeltennis en iedere veertien dagen bij De Imminkhoeve in Lemele.

Greet werd geboren in Coevorden en verhuisde op 14-jarige leeftijd naar Ommen. Daar leerden ze elkaar kennen. Zij werkte een tijdje bij automatic Woolthuis in Zwolle en had daarna samen met haar zus een ijssalon in Zwolle. Ook zij werkte nog een tijdje bij de firma Frijling banket in Dalfsen. Zij was lid van een dameskoor en sport graag. Beide houden wel van spelletjes, met als favoriet kaarten en rummikub.

Het diamanten echtpaar heeft drie kinderen, zes kleindochters en één kleinzoon. Ook zijn zij verrijkt met drie achterkleindochters en één achterkleinzoon. De twee foto’s in de hal van hun woning spreken boekdelen. “Een heel rijk bezit”, zeggen beide. De bos bloemen was eind juli al bezorgd, maar afgelopen zaterdagmorgen kwam burgemeester Erica van Lente het echtpaar thuis aan de Kloosterhof feliciteren. Daarna werd ‘s middag bij restaurant ‘t Asje in Dalfsen nog een feestje gevierd met familie, buren en kennissen.

Tekst/Foto: Evert jan Goos

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.