Home / / Doelpunten vallen als herfstbladeren op de Molenesch

Doelpunten vallen als herfstbladeren op de Molenesch

VILSTEREN – Op Sportpark de Molenesch in Vilsteren vielen de doelpunten zondag als herfstbladeren. Tegen SV Raalte hield de thuisploeg echter geen punt over: 3-6.

Hendri Zwinselman maakte deze zomer de overstap van Vilsteren naar Raalte en kent derhalve de spelers in het geel als geen ander. Dat is natuurlijk een voordeel. De oefenmeester in Raalter dienst kan zijn manschappen allerlei informatie toefluisteren. “Laat Vlierman niet voorgeven. Hou Mars kort en laat hem niet wegsprinten, anders krijg je alleen zijn rugnummer te zien. Let op de steekballetjes van Niens.” Dat werk dus.

Nu is dat allemaal leuk en aardig, maar het blijft de vraag of de veldacteurs zich de goede raad ter harte nemen, dan wel de nuttige tips in het heetst van de strijd vergeten.

We hebben het tenslotte over de vijfde klasse en in meer of mindere mate gemankeerde voetballers, zonder dat dit denigrerend bedoeld is. Bij de een schort het aan de motoriek, een ander is op leeftijd, de derde mist snelheid en de vierde is een tactisch onbenul. Maakt niet uit, wat als een paal overeind blijft: goede wil kun je altijd tonen. Ten allen tijde strijd leveren, met elkaar en voor elkaar! Dat is wat voetbal mooi maakt, ongeacht het niveau.

Met het oog op de laatste twee zinnen, het werd een boeiend en vermakelijk duel op de Molenesch. Amusementswaarde een negen! Trainer Dik Runherd was beducht op de kracht van de bezoekers en begon behoudend, met twee aanvallers in plaats van drie. Niet dat het hielp. Vilsteren begon rampzalig. Nog geen kwartier was er verstreken of de thuisclub kreeg twee mokerslagen te verwerken. De boosdoeners luisteren naar de namen Luke Wielandt en Jordy Doorgeest. Het team van Hendri Zwinselman was nog dreigender dan het onstuimige weer.

Maar de Raalter storm luwde en Vilsteren was als riet, buigen oké, barsten nooit! De handige Sven Koggel maakte er weer een wedstrijd. Met de rust in aantocht bracht Jelle Niens de partijen op gelijke hoogte. Vrijwel aansluitend op de gelijkmaker schoot Taco Dennebos de bezoekers opnieuw op voorsprong. Kort na de thee trok Raalte het duel definitief naar zich toe. Weer waren Doorgeest (2-4) en Wielandt (2-5) de kwelgeesten voor Runherd en zijn beschermelingen.

De enkele doorzetters langs de lijn die de elementen durfden te trotseren verveelden zich geen moment. 2-5, zal best, maar petje af, Vilsteren bleef knokken. En werd beloond. De ingevallen Chiel Mars kogelde vanuit een free kick de Derbystar tegen de deklat. Jelle Niens had even later het vizier iets scherper en prikte hem in de bovenhoek. 3-5, kan het nog? Nee! Aanvallen oké, maar verlies die dekselse Doorgeest nou niet uit het oog! Nummer 9, waar is ie? Daar dus. Steekballetje op de aal uit Raalte, die met een simpele voetbeweging Stefan Hendrik voor de zesde keer de vernederende gang richting doelnet laat maken.

“Verdiend verloren. Raalte was vandaag de beste”, vond ook Runherd. “Slecht begin eerste helft en een slecht begin na rust. Wie weet, als we met 2-2 kunnen rusten, dan had ik nog moeten zien hoe het loopt.”

Opstelling: Hendriks; Van der Klok, Nijhoff, Korstee (80. Bloo) en M. Kamphuis: Vlierman (70. C. Mars), J. Niens, Noordman en S. Niens (55. P. Kamphuis); Koggel en W. Mars.

Vilsteren reist zondag af naar sportcomplex Het Schootsveld in Deventer. Om 14.00 uur is Koninklijke UD de te kloppen ploeg.

Typerend voor de wedstrijd, Vilsteren-aanvaller Wouter Mars maakt een knieval voor tegenstander Luke Wielandt

Verslag/Foto: Willem Lampe

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.