Home / / De wolf en het edelhert duiken steeds vaker op

De wolf en het edelhert duiken steeds vaker op

OMMEN – Op donderdag 17 oktober komt de bekende ecoloog Hugh Jansman op verzoek van VNM De Vechtstreek naar Ommen voor een presentatie over het leven van het edelhert en de wolf. Hij gaat in op de vraag of er kansen liggen voor deze grote zoogdieren in het Vechtdal.

Hugh Jansman een geboren en getogen Sallander, is werkzaam als ecoloog bij Wageningen Environmental Research. Op het gebied van zoogdieren heeft hij zich gespecialiseerd in de otter, de wolf, het hert, de hamster en het zwijn. Nu de wolf steeds vaker opduikt in Nederland en zich hier lijkt te vestigen, rijst de vraag hoe we hier mee moeten samenleven. De angst voor de wolf zit bij ons diep van binnen. Maar volgens Jansman lijken wolven in hun gedrag meer op de mens dan we denken. Hij zal deze avond uitleggen waarom. Aangaande het edelhert, hebben we geen angst maar kan de verkeersveiligheid wel in gevaar komen. Bovendien zou de landbouw schade kunnen oplopen.

Hugh Jansman vertelt over het leven van zowel de wolf als het edelhert, op hun onderlinge relatie in het ecosysteem en over de keuzes die deze dieren maken om zo goed mogelijk te kunnen overleven.

De presentatie is in de Kern aan de Bouwstraat in Ommen en begint om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. Toegang is voor leden van de Vechtstreek gratis; niet-leden betalen 5 euro per persoon.

Wolfshond. Naaste familie van de wolf, waarover Hugh Jansman komt vertellen

Lees ook

ACO van Elderen start weer met de ACO-plus groep

(Advertorial) OMMEN – Begin september is ACO van Elderen weer gestart met de lessen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.