Home / / Goud voor rookworst van Keurslager Veltmaat

Goud voor rookworst van Keurslager Veltmaat

OMMEN – Als een rookworst met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 19 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Veltmaat zeggen dat ze het predicaat ‘goud’ hebben gekregen!

Elk jaar weer steekt Keurslager Veltmaat veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “We hebben al jaren hetzelfde recept en zijn ook erg blij dat we goud hebben gehaald. Dit jaar kregen we voor onze rookworst de volle 100 punten. Niks mis mee dus”, vertelt Keurslager Veltmaat.

“We gaan ieder jaar voor de juiste smaak en ik verbeter het recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. De basis is verse grondstoffen en een juiste samenstelling van specerijen en kruiden. Ook is de tijd van aandrogen en afroken van groot belang”, vertelt de gedreven ondernemer.

Jaarlijkse rookworstkeuring
De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat. Tweede rookworst gratis

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 7 tot en met 12 oktober de tweede rookworst gratis. Het seizoen is daarmee officieel geopend.

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.