Home / / Danny van der Sluis Nederlands kampioen in SuperCup 1000

Danny van der Sluis Nederlands kampioen in SuperCup 1000

NIEUWLEUSEN – Danny van der Sluis is op het TT-circuit van Assen Nederlands kampioen geworden in de SuperCup 1000.

De coureur van Start Racing begon de finale races op zaterdag met negen punten achterstand op de leider in het klassement Cliff Kloots. Voor het team uit Nieuwleusen was dit de eerste keer in het 21-jarig bestaan dat ze een Nederlands kampioen afleveren op het hoogste niveau in Nederland.

In race één waren de twee kemphanen de eerste ronden aan elkaar gewaagd. In de derde ronde zag van der Sluis zijn concurrent voor hem wegglijden. Hierdoor wist hij dat finishen en daarmee zoveel mogelijk punten halen belangrijk was. Nu kreeg van der Sluis te maken met titel verdediger Nigel Walraven, die dit jaar geen rol speelde in het kampioenschap. Walraven finishte voor van der Sluis, maar kreeg een tijdstraf waardoor van der Sluis uitgeroepen werd tot winnaar. Hierdoor boog hij de negen punten achterstand op Kloots om in een voorsprong van 16 punten voor de laatste race.

Regen
De beslissing om het kampioenschap ging dus vallen in de laatste race. Doordat het intussen flink regende hoefden team en coureur niet te twijfelen over de banden. Met regenbanden onder de ten Kate Honda CBR 1000rr reed van der Sluis een bekeken race. De race werd gedomineerd door Allard Kerkhoven en Jeroen Rensel met Kloots op een derde positie. Op de kletsnatte baan manoeuvreerde van der Sluis zijn motor berekenend naar een negende plaats waardoor hij het kampioenschap, met zeven punten voorsprong, binnenhaalde.

“De eerste race was gelijk knallen. De laatste was kletsnat, Cliff lag derde dus uitrijden en kampioen worden. Ik heb er een heel seizoen voor geknokt, een supergevoel,” lacht van der Sluis na afloop, waarna hij op de klompen naar de feestavond van de organisatie vertrok.

Leon Stolte
Het zat Leon Stolte het laatste raceweekend niet mee. Stolte, die dit jaar enorm veel progressie heeft gemaakt, werd 19e in de eerste race. In de tweede wist hij ondanks een valpartij nog als tiende te finishen in de ProCup 600.

In de kwalificatie trok hij zijn ten Kate Yamaha R6 al in de grindbak waardoor er even flink gesleuteld moest worden voor de eerste race. Zelf had Stolte geen last van de val en vertrok vol goede moed vanaf de zesde positie. De motor voelde nog niet helemaal goed aan, waardoor de rondetijden vooral in het begin wat achterbleven. In de tweede race wilde de jonge coureur uit Nieuwleusen zich revancheren. Liggend op een derde positie gleed de motor weg, kon weer opstappen en perste er nog een paar snelle ronden uit. Met een een tal fraaie inhaalacties snelde hij van de twintigste naar de tiende plaats

Foto: JTS fotografie

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.