Home / / Dag Mama; prachtige voorstelling over leven met dementie

Dag Mama; prachtige voorstelling over leven met dementie

DALFSEN – Op 1 oktober organiseerde Zorgcentrum Rosengaerde de voorstelling Dag Mama in theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Rosengaerde kon deze voorstelling aanbieden met behulp van een door de Gemeente Dalfsen verleende subsidie.

De voorstelling ‘Dag Mama’ gaat over een vrouw met dementie, die zichzelf aan het verliezen is. Haar dochter vraagt zich af hoe ze daarmee om moet gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder die bestaat uit haar kamer in het verpleeghuis. Door de levensechte scènes kon het aanwezige publiek echt in de huid kruipen van iemand met dementie en beter begrijpen wat de ziekte dementie met iemand doet.
Het was een voorstelling die de bezoekers echt heeft geraakt. Veelgehoorde reacties na afloop waren: Absoluut een aanrader voor iedereen die te maken heeft met dementie. En van iemand die werkzaam is in de ouderenzorg: “Ik heb waardevolle tips gekregen waar ik morgen direct mee aan de slag kan.”

Dalfsen dementievriendelijk

In het kader van Dalfsen dementievriendelijk heeft Rosengaerde deze voorstelling georganiseerd. Rosengaerde zet zich in voor een dementievriendelijk Dalfsen en wil dat ouderen en mensen met dementie onderdeel blijven uitmaken van de maatschappij. Een van de speerpunten van Rosengaerde is daarom het streven naar een dementievriendelijke samenleving. De medewerkers van Rosengaerde zetten hun expertise op allerlei terreinen in om dit mogelijk te maken. Ook wil Rosengaerde graag een bijdrage leveren aan de bewustwording van de impact van dementie op de samenleving. Met als doel dat mensen dementie niet alleen herkennen, maar ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of voor een mantelzorger.

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.