Complete off-day voor VV Avereest

 .

BALKBRUG – Na een 0-2 ruststand eindigde de wedstrijd tussen VV Avereest en VV Hollandscheveld zaterdagmiddag in 0-3. We ontvingen het volgende verslag:

“Na de nipte, maar terechte, nederlaag van vorige week in Hoogeveen leek er deze zaterdag meer kans op succes om het puntenaantal te verhogen. Tegenstander Hollandscheveld werd vorig seizoen twee keer verslagen. Maar zoals in meer situaties, bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Hollandscheveld heeft zich na een stroeve start van de competitie prima hersteld en vorige week werd koploper CSVC verslagen. Van onderschatting van de tegenstander kon dus geen sprake zijn.

Trainer Stef Lamberink moest deze middag kiezen voor een andere linkerverdediger wegens een blessure van Dani Docter. Maarten Pol nam zijn positie in en de jonge speler speelde een uitstekende wedstrijd. Een lichtpunt op deze verder grijze zaterdagmiddag. Op de vleugels koos de trainer voor Sven Joosse en Arjen Dunnink. De pupil van de week gaf het goede voorbeeld en passeerde de doelman keurig. Om iets over 14.30 uur gaf scheidsrechter Wolterink het sein om de wedstrijd te beginnen.

Direct vanaf het begin werd duidelijk dat VV Hollandscheveld niet gekomen was voor een puntje of stiekem meer. Men nam het initiatief en liet in alles zien dat men het belang van een goed resultaat in zag. In een van beide kanten wat rommelig begin kwamen de eerste waarschuwingsschoten van de mannen uit Drenthe. Zonder dat dit direct tot grote kansen leidde. In de 8e minuut werd Sven Joosse aangespeeld en hij sneed vanaf de rechterkant naar binnen. Zijn prima uithaal verdween via de doelman rakelings over.

Hollandscheveld was niet onder de indruk en kreeg ook een aantal mogelijkheden. Een vrije trap verdween net over het doel van Reinier Zwijns en een hard schot van afstand verdween via de kluts naast het doel. Een kopbal van de aanvoerder van Hollandscheveld werd keurig door Zwijns onschadelijk gemaakt. De druk op het VVA doel nam toe. Er werd veelvuldig balverlies geleden aan VVA kant en men wist elkaar niet echt gemakkelijk te vinden in de combinatie.

Grootste verschil in deze fase was echter wel de wilskracht en overtuiging aan de kant van Hollandscheveld. In de 31e minuut probeerde doelman Zwijns met een uittrap de linkerkant te bereiken. De crossbal van de anders zo gemakkelijk en zuiver trappende doelman bereikte nu zijn medespeler niet en de onverwachte kans werd door Robin Bijl keurig tot doelpunt gepromoveerd: 0-1.

Na deze tegenvaller voor VVA zou je verwachten dat men wakker geschud was. Daar leek het in eerste instantie ook wel op toen aanvoerder René Koster, na een prima corner van Sven Joosse, volledig vrijstaand met een volley de bal hard over het doel van Hollandscheveld schoot.

Vrijwel direct daarna speelde Hollandscheveld de bal over diverse schijven keurig vrij en met een prima uithaal liet Roy Strijker doelman Zwijns kansloos: 0-2. Een terechte voorsprong. Met deze stand mochten de mannen van trainer Lamberink de kleedkamer opzoeken in de hoop om nieuwe inspiratie te vinden in de thee.

De tweede helft begon VVA gedreven met een duidelijke opdracht om te proberen zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te scoren. Hollandscheveld bleef ook nu vooruit voetballen en dat zorgde voor een open wedstrijd. Na een aantal kleine kansen voor Hollandscheveld, nam Avereest het initiatief over en werd veel op de helft van de tegenstander gespeeld. Optisch was er wel sprake van een veldoverwicht maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. De mannen uit Drenthe bleven relatief gemakkelijk overeind. En de achterhoede van Avereest, waarin de jonge Sander Hoeve opnieuw een degelijke wedstrijd speelde, moest alert zijn in de omschakeling van Hollandscheveld.

Een kopbal van Rene Koster en een grote mogelijkheid voor Sven Joosse waren de belangrijkste wapenfeiten in de eerste 20 minuten na rust. Het geloof in een beter resultaat voor Avereest leek steeds meer te verdwijnen uit de hoofden van de spelers. Er volgden een aantal wissels maar ook dit zorgde niet voor de gewenste ommekeer. De doelman van Hollandscheveld redde nog een keer prima op een schot van Sven Joosse en de ingevallen Niek Kuiper schoot een afgeslagen bal hard over het doel en richting het openluchttheater. Nee, het zat er niet in deze middag voor de Louwdijk-Rooth formatie.

In de 83e minuut was er knullig balverlies aan Avereest kant en de aanvaller mocht ongestoord richting doelman Zwijns vertrekken. Op het laatste moment werd hij echter aangetikt door Bart Koster en scheidsrechter Wolterink wees naar de stip. Wat eigenlijk niemand verwachtte was de rode kaart voor Bart. Strafschop en direct rode kaart, dat is toch een dubbele straf? Achteraf nalezen van de spelregels maakte echter duidelijk dat dit nog steeds mogelijk is. De anders zo trefzekere Roy Strijker schoot de bal nu echter over. De laatste krachten vloeiden aan beide kanten weg en in de blessuretijd schoot Thom Koopman nog de 0-3 op de borden en in de geschiedenisboeken. Een terechte en verdiende overwinning voor Hollandscheveld.

Er zijn van die wedstrijden waarbij je vrijwel aan het begin het gevoel hebt van: ‘gaat hier een goed resultaat behaald worden?’. Dit gevoel neemt gedurende de wedstrijd toe en is ongrijpbaar. De goede wil is aanwezig maar de echte overtuiging of drive ontbreekt. Dat is de charme, maar ook het vervelende van het spelletje. Maar niet getreurd! Zoals één zwaluw geen zomer maakt, maakt een ongrijpbare nederlaag ook geen (voetbal)winter. Als de mannen van trainer Lamberink weer de inzet, drive en overtuiging van de eerste wedstrijden laten zien, dan komt het zeker goed. En als iedereen weer vanuit zijn eigen kracht en naar eigen mogelijkheden gaat voetballen, dan volgen er zeker betere resultaten.”

Volgende week speelt VV Avereest de uitwedstrijd bij SC Lutten. Er zal om 14.30 uur worden afgetrapt op Sportpark de Kei.

Opstelling VVA: Reinier Zwijns, Bart Koster, Sander Hoeve, René Koster, Maarten Pol, Leyon Courtz, Kevin Buiter (Job Lamberink), Ramon Katoele (Bernhard Binnendijk), Sven Joosse, Jurgen Visscher, Arjen Dunnink (Niek Kuiper).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.