Home / / Club voor kinderen die opgroeien in een stressvolle gezinssituatie

Club voor kinderen die opgroeien in een stressvolle gezinssituatie

OMMEN – De Billy Boem club gaat weer van start voor de inwoners van de gemeente Ommen en Hardenberg. De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een gezin met (veel) stress en spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met ‘de Kern’ de doe-praatclub Billy Boem. Hier leren de kinderen met lastige situaties en emoties om te gaan.

Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven

De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “’Billy Boem organiseren wij voor kinderen die in hun gezin stressvolle dingen meemaken”, vertelt Deirdre. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, (veel of heftige) ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Spelenderwijs leren wij de kinderen weerbaarder te worden en hun thuissituatie een plekje te geven.”

Omgaan met lastige situaties

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen, praten en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in tien bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders drie bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit vergt veel van hen”, legt Deirdre uit. “Billy Boem kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen, ze leren wat kinderen nodig hebben. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

De Billy Boem club is een succesvolle kostenloze training die echt het verschil kan maken. Het begint op maandag 28 oktober om 15.30 uur. Aanmelden kan tot 21 oktober: 0570- 604900 of mail naar: info@impluz.nl

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.