Home / / CDA wil in gesprek over besluit om weer bouwvergunningen te verlenen

CDA wil in gesprek over besluit om weer bouwvergunningen te verlenen

REGIO – In Overijssel kunnen vanaf deze week weer bouwvergunningen verleend worden. Voorwaarde voor een vergunning is wel dat er geen stijging van stikstof plaats mag vinden. De provinciale afdeling van het CDA wil met het college in gesprek over dit besluit.

Het CDA snapt dat er snelle en juridisch houdbare besluiten nodig zijn om de uitgifte van vergunningen ook in Overijssel weer mogelijk te maken. De partij is het echter niet eens met de situatie die nu is ontstaan. Er zou teveel onduidelijkheid zijn.

Volgens woordvoerder Karin van der Toorn is het CDA ook onvoldoende betrokken bij de besluitvorming: “Draagvlak en vertrouwen zijn absolute voorwaarden voor het nemen van de juiste beslissingen, zeker als ze zoveel impact hebben op zo’n grote groep. Als Statenleden zijn we binnen deze besluitvorming niet meegenomen”.

Het CDA gaat het college vragen naar de mogelijkheden om de regels op te schorten. “We willen de mogelijkheid om samen met het college te overleggen over de vraag welke stappen, keuzes en besluiten genomen moeten worden om de vergunningverlening te kunnen hervatten”, aldus Van der Toorn.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.