Home / / Bijzonder concert op Het Laer in de serie Strijkkwartetten

Bijzonder concert op Het Laer in de serie Strijkkwartetten

OMMEN – Op 14 oktober komt het Spinoza Kwartet naar Ommen met de Zweedse mezzo- sopraan Helena van Heel. Er worden prachtige composities gespeeld van Franz Schubert, Max Knigge en van Hector Berlioz. Berlioz schreef de liederencyclus ‘Les nuits d’été’ – op gedichten van Théophile Gautier – voor mezzo-sopraan en piano. Op het Laer zal het klinken met strijkkwartet in een bewerking van Max Knigge. Het concert begint met Schubert en een nieuw werk van Knigge. Na de pauze klinkt Berlioz.

Helena van Heel heeft een fluwelen stemgeluid waarmee zij haar publiek in het hart weet te raken. Haar brede repertoire omvat werk uit de tijd van de barok tot heden. Zij zong met de meeste belangrijke orkesten in Nederland maar ook in het buitenland. Ook trad zij op bij het Gergiev Festival en bij het Holland Festival. Het Spinoza Kwartet wordt gevormd door Elisabeth Perry en Lena ter Schegget: viool, Richard Wolfe: altviool, en Matthias Naegele: cello. Er worden prachtige oude instrumenten bespeeld van Gagliano, Stradivari en Gofriller. Afgezien van het nieuwe talent Lena ter Schegget, allen musici met een enorme, internationale staat van dienst.

Max Knigge begon op achtjarige leeftijd met viool, die hij later verwisselde voor de altviool. Op zijn elfde begon hij al te componeren en zou later studeren aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Hij schreef tal van werken onder anderen voor het Nederlands Kamer Orkest, het Dudok- en het Jenufa Kwartet, en ook voor Fuse (bekend van TV-programma: Podium Witteman). De componist zal zelf aanwezig zijn.

Het concert vindt plaats op Landgoed Het Laer, Het Laar 2 in Ommen. Aanvang 20.00 uur. Losse kaarten zijn 22,50 euro inclusief een consumptie in de pauze. Jeugdkaarten zijn 5 euro. Voor meer informatie of reservering: 0529-455550. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang van het concert; echter het aantal plaatsen is beperkt en reservering wordt sterk aanbevolen.

Lees ook

ACO van Elderen start weer met de ACO-plus groep

(Advertorial) OMMEN – Begin september is ACO van Elderen weer gestart met de lessen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.